Πράσινο φως για το πλατύτερο υποθαλάσσιο τούνελ στην Ευρώπη –Πού θα κατασκευαστεί

Τονέο τούνελ θα περνάει κάτω από τοσημαντικότερο λιμάνι της χώρας και ηκατασκευή του θα αλλάξει εντελώς τηνεικόνα του και την ζωή των κατοίκων.

Η κατασκευή του νέου τούνελ του λιμανιού της Γένοβας ξεκίνησε και θα συνδέει τη δυτική με την ανατολική πλευρά της πόλης, διευκολύνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από την περιοχή του λιμανιού.

Η Γένοβα είναι η έκτη πόλη της Ιταλίας σε πληθυσμό, τρίτη στο βόρειο τμήμα της και αποτελεί μέρος του εμπορικού τριγώνου Τορίνο-Γένοβα-Μιλάνο. Η ιστορία της συνδέεται πολύ έντονα με το εμπόριο και την ναυτιλία, με αποτέλεσμα το λιμάνι της να

είναι εδώ και αιώνες το πιο σημαντικό της χώρας. Εξάλλου, σύμβολο της πόλης είναι ο φάρος της, γνωστός ως «La lanterna».

Μετά από χρόνια συζητήσεων, αυτό το φιλόδοξο έργο υποδομής πήρε το πράσινο φως και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2029. Ο δήμαρχος της Γένοβας, Marco Bucci, μίλησε με πολύ κολακευτικά σχόλια για την έναρξη των έργων που θα αναδιαμορφώσουν την εικόνα της Γένοβας. Τόνισε πώς το νέο τούνελ θα βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας στην πόλη, καθιστώντας την ασφαλέστερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες.

Ιταλοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Μεταφορών, Matteo Salvini, ανέφεραν για το νέο τούνελ ότι αποτελεί σύμβολο της εγχώριας μηχανικής αρτιότητας, παρουσιάζοντας καινοτόμες μεθόδους σχεδιασμού.

Μόλις ολοκληρωθεί, το τούνελ θα εκτείνεται σε μήκος 3,4 χιλιομέτρων και θα φτάνει έως και τα 45 μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας του λιμανιού.

Θα είναι το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ της Ιταλίας και ευρύτερα της Ευρώπης, με κάθε «σωλήνα» να έχει εξωτερική διάμετρο 16 μέτρων για να εξυπηρετεί την κυκλοφορία δύο κατευθύνσεων.

Παράλληλα, η κατασκευή νέου τούνελ θα απελευθερώσει περισσότερα από 25.000 τετραγωνικά μέτρα αστικού χώρου, επιτρέποντας τη δημιουργία πάρκων και έργων αστικής ανάπλασης, ειδικά γύρω από τη δυτική είσοδό του.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα