Drag race: Ferrari 296 GTB, McLaren 765LT και Porsche 911 GT2 RS

Ο κόσμος των supercars έχει φτάσει στο σημείο να υπάρχει κάτι για κάθε γούστο. Σε κάποιους αρέσουν οι μεγάλοι ατμοσφαιρικοί κινητήρες, ενώ άλλοι προτιμούν μικρότερους υπερτροφοδοτούμενους με περισσότερη ροπή από χαμηλά. Κάποιοι επιλέγουν να υπάρχει κάποιο είδος υβριδικής υποβοήθησης ώστε να γεμίζει τα κενά στις χαμηλές σαλ., άλλοι θέλγονται από την ακαριαία απόδοση της ροπής των αμιγώς ηλεκτρικών. Πέρα όμως από την αίσθηση και τα γούστα, αδέκαστος κριτής στέκει πάντα το χρονόμετρο.

Το τελευταίο βίντεο του CarWow αντιπαραβάλει

τρία supercars από τρεις παραδοσιακούς κατασκευαστές σε μια άμεση κόντρα, αλλά πρόκειται για τρία πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα. Πριν κάνετε κλικ για να απολαύσετε το βίντεο, για να δούμε λίγο τι λένε τα νούμερα για τις Ferrari 296 GTB, McLaren 765LT και Porsche 911 GT2 RS. Ξεκινώντας με τον ανταγωνιστή από το Maranello, έρχεται με έναν twin-turbo V6 3.0 λίτρων που υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα κι αποδίδει μέγιστη ισχύ 830 ίππων. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Το ιταλικό supercar ζυγίζει 1.570 κιλά.

Απέναντί ​​της, η McLaren φέρνει την 765LT με τον twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων που παράγει 765 ίππους. Μπορεί να έχει μειωμένη ισχύ σε σύγκριση με τη Ferrari, αλλά είναι η ελαφρύτερη από τα τρία μοντέλα (1.339 κιλά). Όπως κι η 296 GTB, η ισχύς διοχετεύεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η Porsche 911 GT2 RS έχει ένα twin-turbo flat-six 3.8 λίτρων  πίσω από τα καθίσματα, με ισχύ 700 ίππων. Όλη αυτή η ισχύς αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ζυγίζει 1.470 κιλά κι είναι η πιο ακριβή της τριάδας στη Μεγάλη Βρετανία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εξοπλισμένο με αναβαθμίσεις από την Manthey.

Δε θα σας χαλάσουμε την απόλαυση της θέασης του αγαπημένου Mat Watson, αλλά θυμάστε το γνωμικό που έλεγε ότι οι Ferrari είναι ακριβά Fiat; Σας περιμένει μια έκπληξη.

The post Drag race: Ferrari 296 GTB, McLaren 765LT και Porsche 911 GT2 RS appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα