Πατέρας φτιάχνει το Ami του γιου ώστε να μοιάζει στην Aston του

Το Citroen Ami είναι ένα φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό quadricycle κι έχει το μεγάλο προσόν ότι μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα οδηγούς 16 ετών κι άνω. Έτσι, όταν ένας εύπορος ιδιοκτήτης αγόρασε ένα για τον 16χρονο γιο του, θέλησε να του προσδώσει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία που είχε και το δικό του αυτοκίνητο, η εξωτική Aston Martin DBS Superleggera. Απευθύνθηκε στον Ιταλό

καροσερί Castagna Milano, οι υπεύθυνοι του οποίου λογικά θα εξεπλάγησαν με την απαίτηση. Η Corriere Motori αναφέρει ότι ο πελάτης ήθελε το αμάξωμα να βαφτεί μαύρο με συνδυασμό ματ και γυαλιστερών επιφανειών. Και πράγματι πέρα από τις χαοτικές διαφορές μεταξύ των δύο οχημάτων όσον αφορά το σχήμα, το μέγεθος και τις επιδόσεις, το Ami που προέκυψε μοιάζει ως το tender του βρετανικού supercar.

Ο Castagna Milano έβαλε τα δυνατά του, σχεδιάζοντας 60 διαφορετικά εξαρτήματα για το μικροσκοπικό Ami. Στο τέλος χρησιμοποιήθηκαν 40 από αυτά και κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το εξωτερικό κιτ περιλαμβάνει επανασχεδιασμένες εμπρός και πίσω όψεις με πιο επιθετική επιφάνεια που θυμίζει τη στιλιστική γλώσσα της Aston Martin. Υιοθετήθηκαν τα νέα εμβλήματα της Citroen στο αμάξωμα και στα καπάκια των νέων γυαλιστερών μαύρων ζαντών αλουμινίου, που διαθέτουν πέντε διπλές ακτίνες παρόμοιες με αυτές της DBS.

Οι τροποποιήσεις του εσωτερικού είναι πιο εκτενείς, καθώς η καμπίνα του Ami είναι φτωχική κι έπρεπε να αναβαθμιστεί σε πολυτέλεια. Οι φθηνές σκληρές πλαστικές επιφάνειες του ταμπλό, των θυρών, των καθισμάτων και της οροφής καλύφθηκαν από μαύρη alcantara και δέρμα με κίτρινες σωληνώσεις. Ο επιλογέας ταχυτήτων μετακινήθηκε από τα αριστερά του καθίσματος του οδηγού στο ταμπλό, δημιουργώντας χώρο για έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ωστόσο, μην περιμένετε κανένα φανταχτερό infotainment, καθώς το Ami διατηρεί την αρχική του θήκη smartphone, ενώ η έλλειψη κλιματισμού παραμένει πρόβλημα. Ως τελευταία πινελιά, τα πολυτελή πατάκια έχουν πάχος 3 χιλιοστά και θα θέλετε να βγάλετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο όχημα.

Δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές που σημαίνει ότι το Ami εξακολουθεί να είναι εφοδιασμένο με τον ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων και τη μικροσκοπική μπαταρία ιόντων λιθίου 5.5 kWh που επιτρέπει αυτονομία 75 χιλιομέτρων. Αυτά τα νούμερα απέχουν πολύ από τον twin-turbo V12 των 5.2 λίτρων της DBS που αποδίδει 725 ίππους. Ενώ η κατασκευή διαφημίζεται ως ένα μοναδικό αντίγραφο, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα κατά παραγγελία με τιμές που κυμαίνονται από 600 € έως «αρκετές χιλιάδες». Θυμίζουμε ότι πριν 12 χρόνια, η Aston Martin είχε παρουσιάσει το Cygnet, ένα Toyota iQ με δικά της λογότυπα κι εξωφρενική τιμή αγοράς.

The post Πατέρας φτιάχνει το Ami του γιου ώστε να μοιάζει στην Aston του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα