Τι αμάξι θα έτρωγε σήμερα ο Monsieur Mangetout (Mr. Eat-It-All);

Για τους περισσότερους από εμάς, η ιδέα να τρώμε μέταλλο ή γυαλί είναι εντελώς εξωφρενική, αλλά για τον Monsieur Mangetout, γνωστό και ως Mr. Eat-It-All, ήταν απλώς ένα χόμπι, μια εμμονή και τελικά ένα επάγγελμα. Ο Michel Lotito γεννήθηκε και πέθανε στην Grenoble της Γαλλίας (1950-2007). Ενδιάμεσα, κέρδισε πολλά Ρεκόρ Guinness για την κατανάλωση δεκάδων μη βρώσιμων πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών οχημάτων στο σύνολό τους.

Άρχισε να τρώει μη βρώσιμα

αντικείμενα σε ηλικία 16 ετών. Όπως λέει ο ίδιος, «Έσπασα κατά λάθος ένα ποτήρι ενώ έπινα και βρέθηκα με ένα κομμάτι γυαλί στο στόμα μου. Ήξερα ότι κι άλλοι άνθρωποι είχαν φάει ποτήρια στο παρελθόν κι αποφάσισα ότι θα μπορούσα να το κάνω και εγώ. Στη συνέχεια πέρασα σε ξυράφια, πιάτια και μικρά κομμάτια μετάλλου όπως παξιμάδια και μπουλόνια».

Κατέληξε να τρώει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου ενός ολόκληρου αεροπλάνου Cessna. Η διαδικασία θα διαρκούσε χρόνια, γιατί ο Lotito έτρωγε μία μπουκιά τη φορά και τη συνόδευε με την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων νερού. Για να κατέβει η μπουκιά, που λένε… Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο συμπαθής Γάλλος είχε καταναλώσει 18 ποδήλατα, 15 καροτσάκια σούπερ-μάρκετ, έξι πολυελαίους, επτά τηλεοράσεις, δύο κρεβάτια, πέδιλα του σκι, 45 πόμολα, μια τιμητική πλακέτα των Ρεκόρ Guinness, 500 μέτρα ατσάλινης αλυσίδας, αθροιστικά υπολογίζεται ότι είχε καταβροχθίσει εννιά τόνους μετάλλου.

Τώρα, με το μάθημα της Iστορίας να έχει τελειώσει, ποιο άραγε θα ήταν το τέλειο γεύμα του Michel Lotito για την αυτοκινητοβιομηχανία του 2022 καθώς πλησιάζει στο τέλος της; Θα ξεκινούσε με ένα ελαφρύ ορεκτικό όπως μία Alpine A110; Ή μήπως κάτι ακόμα πιο ελαφρύ σαν το Citroen Ami; Ίσως θα μπορούσε να φτιάξει κοκτέιλ κι από τα χημικά της μπαταρίας του. Ή να φάει και τον Άδωνι Γεωργιάδη που φωλιάζει μες στο Ami (διαβάστε το άρθρο). Στο κυρίως πιάτο, λογικά θα προτιμούσε κάτι πιο στιβαρό όπως μια Bentley Bacalar ή πιο ογκώδες όπως τη Ferrari Purosangue. Όσο για το επιδόρπιο, προφανώς δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από ένα Mazda Miata γενιάς ND και ίσως να καθάριζε τα δόντια του, χρησιμοποιώντας για οδοντογλυφίδα μια δίτροχη Huracan Sterrato.

The post Τι αμάξι θα έτρωγε σήμερα ο Monsieur Mangetout (Mr. Eat-It-All); appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα