Καταδίκη 5 ετών σε πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ για την υπόθεση των μπόνους

Ένοχο για την υπόθεση των μπόνους στην ΕΡΤ κρίθηκε πρώην ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ ΑΕ από το Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 5 ετών, η οποία όμως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, εν όψει της κατάθεσης εφέσεως.

Σύμφωνα με τις typologies «η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων αριθμεί 728 σελίδες και εκδόθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2022, ενώ ξεκίνησε στις 20 Μαΐου

2023, μετά από πληθώρα αναβολών και ενώ ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων δεν είναι πλέον εν ζωή. Τα σχετικά πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την ΕΡΤ, που αποτέλεσαν τη βάση για τις εισαγγελικές διώξεις που ακολούθησαν, συντάχθηκαν το 2010.

Η ανάγνωση της δικαστικής απόφασης προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάζεται στην πράξη όλη η δυσλειτουργία της ΕΡΤ, οι τεχνικές για την παράκαμψη των νομοθετικών προβλέψεων επί της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, όπως και τα πρόσωπα στα οποία δόθηκαν, χωρίς τεκμηρίωση, τα μπόνους, τα οποία καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα από τα δεξιά προς τα αριστερά και βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε θέσεις ευθύνης.

Όσοι εκ της ΕΡΤ κατηγορούνταν για τα μπόνους αλλά και για άλλες δύο υποθέσεις, καθώς και ένας ακόμη ιδιοκτήτης εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων κρίθηκαν αθώοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταδίκη 5, ΕΡΤ,katadiki 5, ert