Poogie Bell

19:24 20/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο  ντράμερ Poogie Bell στο μίλησε mixtape.gr, στο πλαίσιο των επικείμενων εμφανίσεών του στο Half Note Jazz Club, από την Πέμπτη 22 Μαρτίου, ως και την Κυριακή 25 Μαρτίου.

Τον ήχο των τυμπάνων του τον ακούμε σε πολλά άλμπουμ της τζαζ, νεο-σόουλ, R&B, χιπ-χοπ κ.λπ. παραγωγής. Είναι μουσικός, παραγωγός, συνθέτης και ενορχηστρωτής και έχει δουλέψει με καλλιτέχνες όπως οι Chaka Khan,Roberta Flack, Erykah Badu,

David Bowie, David Sanborn, Al Jarreau, Vanessa Williams, Randy Crawford κ.ά, αλλά κυρίως ως μόνιμος συνεργάτης του Marcus Miller.

Πότε ξεκινήσατε να παίζετε ντραμς; Ποιο είναι το πρόσωπο που σας ενέπνευσε να γίνεται μουσικός;

Ξεκίνησα να παίζω ντραμς όταν ήμουν μόλις 6 μηνών. Ο πατέρας μου είχε μια μπάντα κι εγώ εστίαζα στον ντράμερ. Μια μέρα μετά την πρόβα, μου έδωσε τις μπαγκέτες. Το επόμενο πρωί, η μητέρα μου ξύπνησε από τους ήχους των ντραμς στο σπίτι. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ο ντράμερ του πατέρα μου και ότι απλά τον άφησε στο σπίτι να μελετήσει. Κατάφερα να κρατάω σωστά τον ρυθμό στο δεξί πιατίνι, όταν ήμουν 2 ετών.

 Παρουσιάζεστε είτε ως session μουσικός, είτε ως band leader. Ποιες είναι οι κύριες διαφορές;

 Ως band leader δουλεύεις μόνος σου. Μπορεί να περιστοιχίζεσαι από τους συμπαίχτες σου, όμως όλο το βάρος πέφτει πάνω σου. Πρέπει να έχεις μια απάντηση για τα πάντα, προσεύχεσαι ότι έχεις δώσει την σωστή απάντηση, πρέπει να διαπραγματεύεσαι με τους promoters, να κανονίζεις το ρεπερτόριο, τους booking agents, τους ιδιοκτήτες των κλαμπ, τα ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, να πληρώσεις μισθούς κλπ. Πρέπει επίσης να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα, ότι πολλές φορές θα πληρώσεις περισσότερα από όσο θα πάρεις και απ’ όσο έχεις προγραμματίσει.

Σας αρέσει να παρουσιάζεστε στην Ευρώπη;

Ναι μου αρέσει πολύ. Είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που οι άνθρωποι ακούν ακόμα αληθινή μουσική και ψάχνονται να ανακαλύψουν νέες μουσικές και performers.

Την τελευταία φορά που σας παρακολούθησα live, ήταν πλάι στον Marcus Miller στο φεστιβάλ Jazz à Juan στη Νότια Γαλλία το 2005. Απολαύσατε την συνεργασία αυτή;

Απόλαυσα πάρα πολύ τον χρόνο μου στην μπάντα του Marcus. Όλοι πάντα αγαπούν τις μπάντες στις οποίες συμμετέχω.

Τι να περιμένουμε από τις επικείμενες εμφανίσεις σας στο Half Note Jazz Club;

Θα παίξουμε μουσικές απ’ όλα μου τα CDs, είναι ήδη τέσσερα αυτά ως leader. Επίσης, θα παίξουμε και κάποια άλλα κομμάτια με τον δικό μας τρόπο.


Poogie Bell @ Live at Duc des Lombards από Half_Note_Jazz_Club

HALF NOTE JAZZ CLUB
Tριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr
www.ticketnet.gr
www.viva.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) :
ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€,  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη  έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape