The Bittersweet – Dancing In The Zoo

To πρώτο άλμπουμ των The BitterSweet κυκλοφορεί και μας θυμίζει την αξία της αμεσότητας που πρέπει να έχει η pop μουσική.

Ξεκινώντας την ακρόαση του πρώτου άλμπουμ των The BitterSweet, θα θυμηθούμε τους Turtles καθώς το πρώτο τους single You Don’t Want Me Baby, έχει άμεσες αναφορές στο mega hit Happy

Together των τελευταίων.

Αναφορές όμως έξυπνα τοποθετημένες και καθόλου τυχαίες, αποτίοντας φόρο τιμής στη δεκαετία του 60, η αίσθηση της οποίας είναι παρούσα στο σύνολο σχεδόν του άλμπουμ.

Δε σταματάει όμως εκεί η “βουτιά” σε προηγούμενες δεκαετίες, οι οποίες αποτελούν την πηγή έμπνευσης του Νικόλα Αλαβάνου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, αλλά πάνε και λίγο παραπέρα, αγγίζοντας το αμερικάνικο rock n’ roll των 70s και τη βρετανική ψυχεδέλεια, ειδικότερα προς το τέλος του άλμπουμ.

Στο σύνολό του, το Dancing in the Zoo, αποτελεί ένα άκουσμα που στηρίζεται στην “καθαρή” παραγωγή, η οποία αναδεικνύει τη ραδιοφωνική, single-oriented, δυναμική και την αμεσότητα των περισσότερων από τις συνθέσεις του άλμπουμ. Η μελετημένη χρήση δεύτερων φωνητικών λειτουργεί έξυπνα ενισχύοντας τις καλοφτιαγμένες μελωδίες και τα πρώτα φωνητικά του Αλαβάνου, ο οποίος με τη σειρά του, υποστηρίζει επαρκώς τις συνθέσεις του πίσω από το μικρόφωνο.

Σχεδόν σε κάθε τραγούδι μπορούμε να εντοπίσουμε και ένα στοιχείο που το διαφοροποιεί από το προηγούμενο, είτε πρόκειται για εντελώς διαφορετικές ρυθμικές γραμμές, είτε για συμμετοχή οργάνων που στιγματίζουν το εκάστοτε κομμάτι, όπως π.χ. το βιολί στο The Wind ή το oriental παίξιμο της κιθάρας και τα κρουστά στο Inner Flight.

Οι The BitterSweet, δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας. Φτιάχνουν απλά ένα rock n’ roll δίσκο γεμάτο με όμορφες μελωδίες που ακούγεται ευχάριστα και, σε περιπτώσεις, γοητεύει με την απλότητα και αμεσότητα κομματιών όπως τα Inner Flight και Grown Older.

Το Dancing in the Zoo κυκλοφορεί πλέον στα δισκοπωλεία σε διανομή από την ΕΜΙ Music. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Six D.O.G.S., με ελεύθερη είσοδο και με after show party από τους Fresh and Yellow. Μαζί τους θα βρεθούν οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται visuals ειδικά σχεδιασμένα για τη βραδιά.

Label: EMI Music
Track(s) for your mixtape: ’You Don’t Want Me Baby’, ‘Inner Flight’, ‘On Top’

Video: The BitterSweet – ‘You Don’t Want Me Baby’ (official video)

Links:

youtube.com/thebittersweetgr
facebook.com/thebittersweetgr
myspace.com/thebittersweetgr

Keywords
Τυχαία Θέματα