Καταφθάνει το νέο album των Jane Doe

22:55 20/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Σε μια καθόλα αποτρεπτική περίοδο για πάσης φύσεως ημεδαπά εγχειρήματα, παρατηρούμε έντονη δραστηριότητα στο πεδίο της ανεξάρτητης τραγουδοποιίας. Κι οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι Jane Doe συντάσσονται με την προσπάθεια επένδυσης σε πραγματικά πολυπόθητες ενασχολήσεις, μουσικές εν προκειμένω, σχεδιάζοντας την κυκλοφορία του δεύτερου ολοκληρωμένου δίσκου τους που φέρει τον τίτλο The Enormous Head of King

Splendid και αναμένεται να βρίσκεται κοντά μας τους προσεχείς μήνες.

Έχοντας σε περίοπτη θέση μια οξύθυμη alternative rock άποψη στον ήχο και μια δηκτική, επικριτική, μα κυρίως ρεαλιστικά βάσιμη στάση στο στίχο, το ντεμπούτο του σχήματος πίσω στο 2007, διατέθηκε ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου και κατόπιν κυκλοφόρησε σε φυσική μορφή το επόμενο έτος απ’ την ετικέτα της Run Devil Run. Εάν το Heaven for Dogs αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κιθαριστικές και λοιπές εκρήξεις, το επερχόμενο ηχογράφημά τους θα παραχωρήσει πρόσφορο έδαφος για ενδοσκόπηση, με τις συνθέσεις που είδαν το φως να τονίζουν ταυτόχρονα την εσωστρεφή φύση του συγκροτήματος. Οι ακουστικές ενορχηστρώσεις παραδίδουν τα ηνία στο λυρισμό, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα πως οι μεταβολές στη σύνθεση του γκρουπ οδήγησαν σε ένα ποικιλόμορφο ύφος.

Στην ηχογράφηση του δίσκου που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου των Prefabricated Quartet στο τσέλο και ο Τάσος Παπαλιάς στα πλήκτρα, γνωστός καλλιτεχνικά ως Leaf. Την παραγωγή ανέλαβε ο Νικόδημος Τριαρίδης, ο οποίος είχε δώσει προηγουμένως διαπιστευτήρια εκ της κονσόλας στο Heaven for Dogs, καθώς και σε δουλειές των Infidelity, Coin, Boomstate, Prefabricated Quartet, Schema. Την κυκλοφορία του άλμπουμ θα ακολουθήσουν ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Μερικά κομμάτια ακούτε παρακάτω:

Keywords
Τυχαία Θέματα