Ο Παύλος Παυλίδης στον Σκοτεινό Θάλαμο

16:29 22/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το ιδιαίτερο concept του «Σκοτεινού Θαλάμου» ο Παύλος Παυλίδης μας μίλησε για το πως προέκυψε αυτή η ιδέα, πως γεννήθηκε η ανάγκη αυτή και τι μπορεί να βρεις μέσα σε αυτόν. 

Ο «σκοτεινός θάλαμος» αποτελεί το μέσο, μια περίοδο προετοιμασίας, για μια νέα εποχή ή είναι στην ουσία μια νέα εποχή για σένα;

Eίναι σίγουρα ένα νέο ξεκίνημα. Για πρώτη φορά έχω συγκεντρώσει

όλα τα ορχηστρικά παλιά και καινούργια κομμάτια. Βρεθήκαμε έτσι σε καινούργια τοπία. Επηρεάστηκαν και οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών που αυτή τη φορά ειναι κυρίως μπαλάντες. Πολύς κόσμος και αρκετοί φίλοι μου το ζητούσαν αυτό και τώρα ήρθε η ώρα απ’ ότι φαίνεται. Είναι και αυτός ο χώρος τόσο κατάλληλος, με άριστο εξοπλισμό και μια οθόνη που λειτουργεί καταλυτικά. Δεν εχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

Ποια είναι η μουσική που θα μπορούσε ν’ακουγόταν σε ένα σκοτεινό θάλαμο;

Η ιδέα του «σκοτεινού θαλάμου»’ είναι αυτή που οδήγησε σ’ αυτή τη μουσική ατμόσφαιρα. Έμοιαζε να ευνοεί τις αργές ταχύτητες γιατί και τα παλιά αναλογικά φίλμ δεν εμφανίζονταν αστραπιαία. Όταν ξεκινήσαμε μαζί με τον Βασίλη τον Κεχαγιά να μαζεύουμε το οπτικό υλικό δεν ξέραμε τι ακριβώς πάμε να κάνουμε. Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα ότι όταν υπάρχει μια κεντρική ιδέα ειναι σα να συμμαχείς με το χάος… Σου κάνει δώρα από το πουθενά, που δεν τα είχες προβλέψει.

Τι αντικείμενα θα έβαζες στο δικό σου σκοτεινό θάλαμο; Ασπρόμαυρες ή πολύχρωμες εικόνες;

Υπάρχουν πολλών ειδών εικόνες. Δεν επιχειρήσαμε μια πιστή αναπαράσταση των παλιών σκοτεινών θαλάμων.Υπάρχουν από ακίνητες εικόνες μέχρι βίντεο. Η μεγαλύτερη δυσκολία υπάρχει συνήθως στα τραγούδια. Εκεί, οι εικόνες που υπάρχουν ήδη από τους στίχους, πρέπει να συνδυαστούν με καινούργιες, αποφεύγοντας το προφανές με το οποίο καταστρέφονται σωρηδόν, από καλοπροαίρετες, κυρίως δεποινίδες, πολλά τραγούδια στο  διαδίκτυο. Δεν ειναι βιντεοκλίπ. Ειναι σχεδόν τ’ αντίθετο.

Υπάρχει κάτι που σου λείπει από τη δική σου πραγματικότητα;

Δεν ζω σε κάποια δική μου πραγματικότητα. Έτσι κι αλλιώς, λειτουργούμε με τα παιδιά, σ’ ένα μεγάλο πια βαθμό, σαν ομαδα. Συνδιάζονται αρκετάς πραγματικότητες.

Πως προέκυψε η ανάγκη γι αυτό που παρουσιάζεις σε αυτά τα live;

Ειναι περίπου σα να γράφεις ένα τραγούδι. Όταν τελειώνει δε θυμάσαι πάντα από που ξεκίνησε. Ούτε πια ήταν καν η όποια ανάγκη. Καμιά φορά ειναι απλώς διασκέδαση.

Τι άλλο ετοιμάζεις αυτή την εποχή και τι θα ευχόσουν να πραγματοποιηθεί στο σχετικά άμεσο μέλλον για σένα αλλά και γενικότερα;

Ετοιμάζουμε τον καινούργιο δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Όσο για γενικότερα, χαίρομαι που άρχισε να φυσάει στη χώρα αυτό το φρέσκο αεράκι. Μακάρι να δυναμώσει, καιρός ήτανε…

Οι εμφανίσεις του Παύλου Παυλίδη έχουν πάρει παράταση και όσοι δεν προλάβατε μπορείτε να τον απολαύσετε μαζί με τους B-Movies τις επόμενες δύο Πέμπτες 24 & 31  Μαΐου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και το τραπέζι 1

Keywords
Τυχαία Θέματα