Αλλάζουν στρατηγική οι Σαουδάραβες

15:59 4/2/2024 - Πηγή: Contra

Η αμφιλεγόμενη απόφαση των Σαουδαράβων να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ξάφνιασαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τις μεταγραφές και τα χρήματά τους. Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης ήταν η μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νάσρ.

Μετά τον Κριστιάνο ακολούθησαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες, μεταξύ άλλων οι Μπενζεμά, Καντέ, Μανέ και Μαχρέζ. Παρόλα αυτά τα προβλήματα δεν έλλειψαν. Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, ο καιρός, η κουλτούρα και η πολιτική, ο κόσμος, ήταν μόνο μερικά από τα θέματα

που βγήκαν στην επιφάνεια, που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ορμή και ο ενθουσιασμός για αυτό το πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα ακόμα θέμα στο οποίο όμως φαίνεται πως οι Σαουδάραβες έχουν βρει την λύση που, αφενός, θα δώσει νέα πνοή στη λίγκα αγωνιστικά και αφετέρου εμπορικά.

Η αλλαγή πλεύσης στα μεταγραφικά είναι το κρυφό όπλο του πρωταθλήματος. Από την στιγμή που τα χρήματα δεν αποτελούν ζήτημα, οι ομάδες της Saudi Pro League θα στοχεύουν μόνο νεαρούς, εξελίξιμους, μα συνάμα, εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές. Έτσι οι Σαουδάραβες πιστεύουν πως θα γείρουν το τιμόνι προς την σωστή κατεύθυνση εγείροντας όμως ταυτόχρονα αμφιβολίες ως προς την ηθική υπόσταση μιας τέτοια κίνησης για τον αθλητισμό.

Μένει να φανεί ποιοι θα είναι οι μεταγραφικοί στόχοι και πως θα ανταποκριθούν σε αυτό το πιθανό κάλεσμα οι ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο αποτελεί προσωπικό στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα

Αποσύρεται μεγάλος παίκτης των Γιουνάιτεντ-Έβερτον, του ευχήθηκε ο Μουρίνιο.

VAR: Έρχονται τεράστιες αλλαγές

Keywords
Τυχαία Θέματα