Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Tom Kristensson στο WRC 2 με την M-Sport

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του κάνει ο Tom Kristensson, ο οποίος την περσινή σεζόν κατέκτησε τον τίτλο του Junior WRC που πραγματοποιείται με Ford Fiesta Rally4 ενιαίων προδιαγραφών. Φέτος, ο 29χρονος οδηγός θα αλλάξει κατηγορία, κάνοντας ντεμπούτο με τετρακίνητο αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2.

Σε αυτό το εγχείρημα, ο Kristensson θα μετρήσει για τα καλά τις δυνάμεις του απέναντι στον πολύ υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό

στο WRC 2, όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Andreas Mikkelsen, Mads Ostberg, Oliver Solberg και Adrien Fourmax.

Το πρόγραμμα του Tom Kristensson, που θα έχει ως νέο συνοδηγό τον David Arhusiander, περιλαμβάνει 6 αγώνες. Η αρχή θα γίνει από το επερχόμενο Ράλλυ Κροατίας στις 22-25 Απριλίου, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με τα Ράλλυ Πορτογαλίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Βελγίου και Ισπανίας.

Έχοντας κατακτήσει νίκες σε χιόνι (Σουηδία), χώμα (Σαρδηνία) και άσφαλτο (Monza) πέρυσι, ο Kristensson πιστοποίησε το ταλέντο και την ικανότητά του σε διαφορετικά τερέν.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που η M-Sport μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα της για το WRC 2”, δήλωσε ο Tom Kristensson. “Έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στο FIA Junior WRC, εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να καταστρώσουμε ένα πλάνο για αυτή τη χρονιά και είμαι ευγνώμων στους συνεργάτες και όλους όσοι βρίσκονται γύρω μου, που μου επέστρεψαν να ζήσω το όνειρό μου.

“Καθώς δεν έχω αγωνιστεί με τετρακίνητο αυτοκίνητο στο παρελθόν, το πρώτο πράγμα θα είναι να αποκτήσω την αίσθησή του και να ανακαλύψω ποιες ρυθμίσεις είναι οι καλύτερες για το οδηγικό μου στυλ. Υπάρχουν πολλά να μάθω, αλλά είμαι στο καλύτερο μέρος για αυτό και ανυπομονώ για τη χρονιά που έρχεται”.

Ο Malcolm Wilson ανέφερε: “Για δύο δεκαετίες έχουμε αφοσιωθεί στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής “Ladder of Opportunity” μέσα από την οποία ορισμένοι από τους πιο ταλαντούχους νέους στον κόσμο μπορούν να προχωρήσουν στις υψηλότερες βαθμίδες ανταγωνισμού. Τα τελευταία χρόνια, το FIA Junior WRC είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού και ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί ο Tom, ως ο πιο πρόσφατος απόφοιτος αυτού του προγράμματος.

“Τα τελευταία δύο χρόνια επωφελήθηκε από τη διδαχή του Maciej Woda και της M-Sport Πολωνίας. Και τώρα, ήρθε η στιγμή να αναπτύξει τις δεξιότητές του περαιτέρω, συναντώντας τον Richard Millener και τους τεχνικούς μας στο υψηλότερο επίπεδο των παγκόσμιων ράλλυ. Έχοντας ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα, θα έχει πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες με τους κορυφαίους οδηγούς και θα μάθει πως να τις αποκρυπτογραφεί και να βελτιώσει τις δεξιότητές του δίπλα στην έμπειρη ομάδα μηχανικών μας”.

Ο επικεφαλής της M-Sport στο WRC, Richard Millener, πρόσθεσε: “Παρακολουθούμε διαρκώς το FIA Junior WRC για να δούμε ποιος εντυπωσιάζει και ο Tom εντυπωσίασε από την πρώτη του κιόλας σεζόν, κερδίζοντας στο ντεμπούτο του.

“Έχει αποδεδειγμένη ταχύτητα σε όλες τις επιφάνειες με νίκες σε χιόνι, χώμα και άσφαλτο. Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση με Ford Fiesta Rally2 και έχει να μάθει πολλά, καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα στον συναγωνισμό των τετρακίνητων αυτοκινήτων. Θα αντιμετωπίσει πολύ έμπειρους αντιπάλους, αλλά στόχος του θα είναι να μάθει και να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με νικητές αγώνων WRC όπως οι Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi και Mads Østberg να συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία, δεν υπάρχει καλύτερος δείκτης για να αξιολογήσει αυτή την πρόοδο και τελικά να στοχεύσει κατά τη διάρκεια του έτους”.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα