Alan Wake II – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

H Remedy χρειάστηκε να κάνει αρκετή υπομονή μέχρι να μπορέσει να ξεκινήσει τη δημιουργία του Alan Wake II. Μετά τη μέτρια επιτυχία που είχε σημειώσει ο αρχικός τίτλος, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει το 2010, το φινλανδικό studio ανάπτυξης άρχισε γρήγορα να συλλέγει ιδέες για ένα sequel. Ωστόσο, η Microsoft, που είχε αναλάβει χρέη publisher του πρώτου Alan Wake, δεν έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον για ένα sequel

εκείνη την εποχή και προσέλαβε τη Remedy για να δημιουργήσει ένα νέο IP, το Quantum Break.

Ενώ η Remedy κατείχε τα δικαιώματα του IP Alan Wake, τα δικαιώματα publishing παρέμειναν στη Microsoft, οπότε το studio, δεν είχε άλλη επιλογή από το να εργαστεί σε άλλα projects, όπως το Control και το single player mode του CrossfireX. Ευτυχώς, η Remedy κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα publishing τον Ιούλιο του 2019, ανοίγοντας ξανά την πόρτα για τη δημιουργια και κυκλοφορια του Alan Wake II.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά από μια σειρά διαρροών, η Remedy ανακοίνωσε το Alan Wake Remastered, το οποιο προσέφερε βελτιωμένα γραφικά καθώς και τα δύο expansions -The Signal και The Writer. Η κυκλοφορία της βελτιωμένης έκδοσης του τίτλου έγινε σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί η φλόγα του hype για το franchise, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι το Alan Wake Remastered αποτελούσε μέρος μιας συμφωνίας για δύο τίτλους με την Epic Games που περιελάμβανε και το Alan Wake II.

Ημερομηνία διάθεσης, πλατφόρμες, τιμή και εκδόσεις

Ο τίτλος ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης The Game Awards 2021, με περίοδο κυκλοφορίας μέσα στο 2023. Η αλήθεια είναι ότι καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία διάθεσης, δεν παρατηρήσαμε κάποια πραγματική καθυστέρηση. Η Remedy επέλεξε μόνο να μετατοπίσει την κυκλοφορία για δέκα ημέρες από τις 17 Οκτωβρίου στις 27 Οκτωβρίου για να “αποκτήσει λίγο χώρο” στο εξαιρετικά πολυάσχολο πρόγραμμα κυκλοφορίας των τίτλων του Οκτωβρίου.

Το Alan Wake II θα αποτελεί μια καθαρά digital κυκλοφορία, για εξοικονόμηση κόστους. Θα κοστίζει €59,99 στις κονσόλες -PlayStation 5 και Xbox Series X/S- και €49,99 στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του Epic Games Store ως μέρος της συμφωνίας με την Epic. Ενώ οι περισσότερες αποκλειστικότητες του Epic Games Store είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και συνήθως μπαίνουν στα υπόλοιπα ψηφιακά καταστήματα μετά από ένα χρόνο περίπου, στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, δεδομένου ότι η Epic κάνει publish τον τίτλο.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για την Standard Edition. Η Deluxe Edition κοστίζει 20 euro παραπάνω -€79,99 στις κονσόλες και €69.99 στους υπολογιστές- παρέχοντας τα παρακάτω:

Night Springs ExpansionLake House ExpansionNordic Shotgun Skin for SagaCrimson Windbreaker for SagaCelebrity Suit for AlanParliament Shotgun Skin for AlanLantern Charm for SagaOh Deer Diner Sweater

Όλοι όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία του Alan Wake II θα αποκτήσουν το Ornate Revolver Skin για τον Alan και το Survival Resources Pack για την Saga. Το τελευταίο περιέχει ένα rocket flare, ένα first aid kit, painkillers και ένα coffee mug charm, που μπορεί να σώσει την Saga από ένα φονικό χτύπημα (μόνο μία φορά).

Είδος και περιβάλλον δράσης

Το Alan Wake II, σύμφωνα με όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, θα ανήκει σε ένα ελαφρώς διαφορετικό είδος από τον προκάτοχό του. Ενώ τον αρχικό τίτλο θα μπορούσαμε άνετα να το χαρακτηρίσουμε ως ένα action/adventure, η Remedy εξήγησε ξεκάθαρα ότι το sequel θα είναι η πρώτη της προσπάθεια στο είδος survival horror.

Όσον αφορά το περιβάλλον δράσης, ο τίτλος διαδραματίζεται δεκατρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Alan Wake. Ο ομώνυμος πρωταγωνιστής και επιτυχημένος συγγραφέας εξακολουθεί να αγνοείται, όταν βγαίνει στο φως μια σειρά από τελετουργικές δολοφονίες στο Bright Falls της Washington. Η πράκτορας του FBI Saga Anderson (την οποία υποδύεται η Melanie Liburd) καλείται να ερευνήσει τους φόνους, αλλά γρήγορα θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας υπερφυσικής πλοκής. Εν τω μεταξύ, ο Alan έχει κολλήσει σε μια εφιαλτική εκδοχή της Νέας Υόρκης και αναζητά απεγνωσμένα μια διέξοδο.

Gameplay

Λόγω της αλλαγής στο είδος του, το Alan Wake II θα ακολουθήσει τις αρχές και τις νόρμες των survival horror τίτλων , όπως τα Resident Evil, όπου θα έχουμε λιγότερους πόρους και πιο αραιές (αν και έντονες) μάχες σε σύγκριση με έναν κανονικό τίτλο action, αναγκάζοντας τους παίκτες να χρησιμοποιούν τις σφαίρες τους με φειδώ. Φυσικά θα έχουμε την επιστροφή του φακού από τον πρώτο τίτλο, μέσω του οποίου οι εχθροί θα καθίστανται ευάλωτοι στα πυροβόλα όπλα. Παρομοίως, οι παίκτες πρέπει να προσέχουν τις μπαταρίες του φακού μήπως εξαντληθούν σε μια κρίσιμη στιγμή ενώ παράλληλα έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχει κίνηση dodge.

Η “μεγάλη ανατροπή”αφορά τους πρωταγωνιστές, που αυτή τη φορά θα είναι δύο και όχι ένας: ο νέος χαρακτήρας της Saga Anderson και, φυσικά, ο ίδιος ο Alan Wake. Η περιπέτεια θα ξεκινά με τη Saga, αλλά λίγο μετά οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να αλλάζουν χαρακτήρες σε ορισμένες τοποθεσίες. Ο Creative Director και συγγραφέας Sam Lake εξηγεί:

“Αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε ως Alan Wake μέσα στο Dark Place σχεδόν μέχρι το τέλος ή μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε ως Saga σχεδόν μέχρι το τέλος. Ή μπορείτε να συνεχίσετε να αλλάζετε σε κάθε ευκαιρία που βρίσκετε, μεταξύ τους, για να προχωρήσετε και στις δύο πλευρές της ιστορίας αυτής της εμπειρίας.

Η ιστορία του Alan Wake II έχει δομηθεί και χτιστεί με έναν τρόπο που αυτές οι δυο πλευρές είναι πολύ συνδεδεμένες. Υπάρχουν πολλά echoes μεταξύ τους, προμηνύματα και οράματα. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μεταξύ των κόσμων. Ανάλογα με το ποια πλευρά της κάθε στιγμής παίζετε πρώτα, έχετε μια ελαφρώς διαφορετική άποψη για το τι συμβαίνει και πώς διαμορφώνεται αυτό. Αυτή είναι η εμπειρία”.

Ταυτόχρονα, ο Lake είπε ότι το sequel διαθέτει αρκετά τμήματα gameplay έρευνας (detective gameplay) δεδομένου του γεγονότος ότι η πρωταγωνίστρια Saga είναι FBI profiler. Για το σκοπό αυτό, η Remedy δημιούργησε το λεγόμενο Mind Place, μια τρισδιάστατη απεικόνιση των σκέψεων της Saga, όπου οι παίκτες μπορούν να συνδέουν τα συγκεντρωμένα στοιχεία σε έναν πίνακα με καρφίτσες και να ανακαλύπτουν νέα στοιχεία, κάνοντας profiling τους χαρακτήρες.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Remedy επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστούν πάνω από 20 ώρες για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Trailers

The post Alan Wake II – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε first appeared on GameOver.

The post Alan Wake II – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα