Αποχώρηση του Jim Ryan από την προεδρία της Sony

Στα πλαίσια της διοικητικής αναδιοργάνωσης της Sony Interactive Entertainment, επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του Jim Ryan από το τιμόνι της εταιρείας. Ο πρώην επικεφαλής της PlayStation και CEO της Sony θα συνταξιοδοτηθεί τον Μάρτιο του 2024, ενώ ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Sony

Group Corporation, Hiroki Totoki, θα γίνει προσωρινός CEO της Sony από την 1η Απριλίου 2024.

“Μετά από 30 χρόνια, αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ από την SIE τον Μάρτιο του 2024” δήλωσε σχετικά ο Ryan. Ανέφερε πως ήταν ευτυχής να δουλέψει για μια πολύ ιδιαίτερη εταιρεία, με υπέροχους ανθρώπους και απίστευτους συνεργάτες. Συνεχίζει ωστόσο:
“Αλλά βρήκα όλο και πιο δύσκολο να εξισορροπήσω τη ζωή μου στην Ευρώπη με την εργασία μου στη Βόρεια Αμερική. Θα φύγω έχοντας το προνόμιο να έχω εργαστεί σε προϊόντα που άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το PlayStation θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου, και νιώθω περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για το μέλλον της SIE.”

Ο Ryan εργάστηκε στη Sony για 28 χρόνια, ξεκινώντας την καριέρα του στο ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας το 1994. Εκεί, ανέλαβε διάφορες θέσεις ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Το 2019, ο Ryan αντικατέστησε τον John Kodera ως πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Sony, ο Ryan πρωτοστάτησε στο λανσάρισμα του PlayStation 5. Παρόλο που οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού έκαναν δύσκολη την απόκτηση κονσολών κατά την πανδημία του Covid-19, οι πωλήσεις κατάφεραν να ανακάμψουν θεαματικά. Τον Ιούλιο, η Sony ανακοίνωσε ότι πούλησε 40 εκατομμύρια PS5.

Ο Ryan προσπάθησε να αντικρούσει ενεργά τη Microsoft σχετικά με τα σχέδιά της τελευταίας να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Στις αρχές αυτού του έτους, ο Ryan σχολίασε πως η εξαγορά δεν αφορούσε στην αποκλειστικότητα των κονσολών, αντικρούοντας τις δηλώσεις της Sony ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση των παιχνιδιών της Activision Blizzard στις κονσόλες PlayStation.

Αν και η αποχώρηση του Jim Ryan θα γίνει την ερχόμενη χρονιά, ο Totoki θα γίνει πρόεδρος της SIE τον Οκτώβριο. Αμέσως μετά, θα αναλάβει και τον ρόλο του προσωρινού CEO της Sony. Μόλις διοριστεί προσωρινός CEO, η Sony αναφέρει ότι ο Totoki “θα συνεργαστεί στενά με τον πρόεδρο και CEO της Sony Group Corporation, Kenichiro Yoshida, και τη διοικητική ομάδα της SIE για να βοηθήσει στον καθορισμό του επόμενου κεφαλαίου του μέλλοντος του PlayStation, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχής της θέσης του CEO της SIE.”

The post Αποχώρηση του Jim Ryan από την προεδρία της Sony first appeared on GameOver.

The post Αποχώρηση του Jim Ryan από την προεδρία της Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα