Blaze and the Monster Machines: Axle City Racers | Review

To Blaze and the Monster Machines: Axle City Racers, αποτελεί την gaming μετουσίωση, της γνωστής και επιτυχημένης παιδικής σειρά του Nickelodeon, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Outright Games τα τελευταία χρόνια. Το βασικό κοινό που απευθύνεται, είναι προφανώς τα παιδιά (φέρει άλλωστε καταλληλότητα “Για Όλους”), γέρνει, όμως, ξεκάθαρα

προς τις πολύ μικρές ηλικίες. Θα λέγαμε μάλιστα ότι αποτελεί και ένα καλό entry point για την κατηγορία, για να γίνει ίσως, το πρώτο racing παιχνίδι κάποιου μικρού παιδιού. Με την προϋπόθεση πάντα, ότι γνωρίζει και αγαπά ήδη την τηλεοπτική σειρά. Αυτό είναι εξάλλου και το βασικό στοιχείο που “πουλάει” το παιχνίδι.

Το αναφέραμε ως racing λοιπόν, καθώς δεν περιέχει τίποτα περισσότερο από μία σειρά αγώνων με τα γνωστά Monster Trucks (τα “αγρίμια” που λέγαμε και εμείς μικροί) της εκπομπής. Τα πάντα είναι προφανώς με τις επίσημες άδειες, οπότε τα παιδιά θα βρουν τους χαρακτήρες που αγαπούν (Blaze, Crusher κ.λπ.), το τραγούδι των τίτλων, καθώς και τις φωνές των χαρακτήρων, αλλά, όχι στα ελληνικά.

Παρότι αυτό συνήθως αποτελεί πρόβλημα σε παιχνίδια για τόσο μικρά παιδιά, εδώ δεν ενοχλεί και τόσο, καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικοί διάλογοι, παρά μόνο ατάκες που εκφωνούν τα οχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ή όταν θα αναπτύσσουμε μεγάλη ταχύτητα και μπορεί να ακουστεί η φωνή του AJ, που μας δίνει συγχαρητήρια.

Αυτό είναι και το μόνο σημείο που εμφανίζεται κάποιος άλλος πέραν των οχημάτων, γιατί όπως είπαμε, όλο το παιχνίδι, είναι μόνο αγώνες. Για την ακρίβεια, υπάρχουν αποκλειστικά δέκα πίστες στο σύνολό τους, με τέσσερα, στην ουσία, διαφορετικά περιβάλλοντα όλα κι όλα. Μπορούμε να παίξουμε έναν απλό αγώνα, διαλέγοντας όποια εξ αυτών επιθυμούμε ή να ακολουθήσουμε το adventure mode. Εκεί, δεν συναντάμε κάτι περισσότερο από τρία τουρνουά, με τρεις πίστες το καθένα, στο ίδιο μέρος, απλά με μικρές παραλλαγές στην πορεία της κάθε πίστας. Αφού κάποιος ολοκληρώσει τα τρία τουρνουά, υπάρχει και ένας τελικός αγώνας ενάντια στον Crusher.

Σε αντίθεση τώρα με το φτωχό περιεχόμενο, στον τομέα του gameplay έχουν γίνει καλές επιλογές. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα οχήματα είναι σχετικά αργές, καθότι monster trucks, οπότε αυτό βοηθάει πολύ τα μικρά παιδάκια να ακολουθούν τη ροή του αγώνα, σε συνδυασμό μάλιστα με τα μεγάλα μοντέλα και τα απλά, ξεκάθαρα γραφικά.

Επίσης, για τις πολύ μικρές ηλικίες, υπάρχει και η επιλογή αυτόματης οδήγησης, όπου το όχημα κινείτε μόνο του, και το παιδί μπορεί να πατάει τα έξτρα πλήκτρα, χωρίς να πελαγώνει. Αυτό μάλλον αποτελεί τη μετεξέλιξη του να δίνεις στο μικρό ξαδελφάκι σου το χειριστήριο που δεν είναι συνδεδεμένο, για να νομίζει ότι παίζει κι αυτό. Για παραπάνω πρόκληση αλλά και ενδιαφέρον υπάρχει η επιλογή drift στις μεγάλες στροφές, που μας δίνει επιτάχυνση καθώς και ξεχωριστές δυνάμεις για κάθε ήρωα, που εκτελούνται αφού έχουμε συλλέξει δέκα φούσκες με κλειδιά μέσα στην πίστα. Όμορφα τοποθετημένα, μπορούν να προσφέρουν πράγματα στον ανταγωνισμό και την στρατηγική σκέψη που μπορεί να χρειαστεί, για να αποφασίσουμε πότε θα χρησιμοποιήσουμε το power up.

Παρότι η ξεχωριστή δύναμη του κάθε οχήματος αποτελεί ενδιαφέρουσα προσθήκη, ουσιαστικά ακυρώνεται, καθώς η έξτρα επιτάχυνση του Blaze, υπερτερεί ξεκάθαρα σε αποτελεσματικότητα, όλων των υπολοίπων. Βέβαια, όλα τα παιδιά θα επέλεγαν έτσι κι αλλιώς τον Blaze, καθότι ο πρωταγωνιστής, οπότε μικρό το κακό. Ένα ακόμη στοιχείο της σειράς που επιχείρησαν να προσθέσουν στο παιχνίδι οι δημιουργοί, είναι οι μικρές επιστημονικές γνώσεις, που δυστυχώς δεν είναι κάτι παραπάνω από μικρές πληροφορίες της μίας σειράς που εμφανίζονται στις εικόνες φόρτωσης.

Εκτός από αυτά λοιπόν, υπάρχει φυσικά και το συνεργατικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά μπορούν να ανταγωνιστούν με τους φίλους τους σε αγώνες split screen, από δύο έως τέσσερις παίκτες. Κάτι πολύ σημαντικό για τους γονείς, που πρέπει να αναφέρουμε εδώ, είναι ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να τρέξουν παράλληλα με τον ίδιο χαρακτήρα, οπότε βοηθάει στην αποφυγή καυγάδων. Το co-op μπορεί να γίνει μόνο τοπικά και απουσιάζει πλήρως το online στοιχείο, κάτι που μάλλον είναι θετικό, αν αναλογιστούμε το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Με αυτό τον γνώμονα πρέπει να εκληφθεί άλλωστε και όλο το παιχνίδι, ότι προορίζεται αποκλειστικά για τις πολύ μικρές ηλικίες (εκτός κι αν κάποιος θα ήθελε ένα πανεύκολο Platinum Trophy, σε μόνο δύο ώρες), και αυτό τον σκοπό τον πετυχαίνει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Το Blaze and the Monster Machines: Axle City Racers κυκλοφορεί από την 1/10/21 για PS4, PC, Switch και Xbox One. To review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4 με review code που λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Blaze and the Monster Machines: Axle City Racers | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα