Cine-TV #143

The Rise of the Skywalker, The Mandalorian και άλλα...

Πλούσιο υλικό έχουμε το τελευταίο διάστημα για το σύμπαν των Star Wars. Μετά από το διάλειμμα ενός έτους, έπειτα από τη χλιαρή αποδοχή του Solo τον περσινό Μάιο, η Disney φαίνεται πως δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο, και εντός δύο μηνών θα έχουμε πλήρη επανεκκίνηση των μηχανών Star Wars, ξεκινώντας με την προβολή του Mandalorian, υποσχόμενο να βάλει με το δεξί σε λειτουργία τη

συνδρομητική υπηρεσία του Disney+, συνεχίζοντας με το Fallen Order της Respawn Entertainment, υποσχόμενο κι αυτό να φέρει μία ανόθευτη single player εμπειρία, και κλείνοντας με την κορύφωση (ελπίζουμε με σταυρωμένα όλα τα δάχτυλα) του Rise of the Skywalker εντός των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Σε όλα αυτά έχουμε και την αποχώρηση των David Benioff και D.B. Weiss από τη συμμετοχή τους στη νέα τριλογία Star Wars, μία εξέλιξη που για πολλούς ίσως κριθεί και ως ανακουφιστική, κρίνοντας από την μεγάλη απογοήτευση που δημιούργησε η τελευταία σεζόν του Game of Thrones.

Trailers

Star Wars: The Rise of Skywalker
Σκηνοθέτης: J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens)
Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Billy Dee Williams
Πρεμιέρα: 19 Δεκεμβρίου

Πλησιάζει το τέλος της ιστορίας των Skywalker, όπως επανειλημμένως έχει υποστηρίξει η Disney, ολοκληρώνοντας το επικών διαστάσεων ταξίδι σε έναν μακρινό γαλαξία που είχε ξεκινήσει με το A New Hope το 1977. Στη σκηνοθετική καρέκλα επιστρέφει ο J.J. Abrams, ευτυχώς κατά τον γράφοντα καθώς, αν και δεν πρόσφερε κάτι πραγματικά νέο με το Force Awakens (2015), τουλάχιστον πατούσε με αυτοπεποίθηση επάνω στο ύφος της πρώτης τριλογίας, σε αντίθεση με την αρκετά προβληματική σεναριακή δομή του Last Jedi (2017), παρότι απέδιδε ένα υπερθέαμα.

Επιπλέον, επισημοποιήθηκε η διάρκεια του Rise of Skywalker στα 155 λεπτά, ένα νέο ρεκόρ για το σύμπαν των Star Wars, ξεπερνώντας κατά τρία λεπτά τη διάρκεια του Last Jedi.

Bloodshot
Σκηνοθέτης: Dave Wilson (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Guy Pearce, Toby Kebbell
Πρεμιέρα: 21 Φεβρουαρίου, 2020 (Αμερική)

Το Bloodshot θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Valiant Comics και θα εξιστορεί την περιπέτεια του πεζοναύτη Ray Garrison (Vin Diesel), ο οποίος θα βρεθεί από νωρίς δολοφονημένος, μαζί με τη γυναίκα του. Μην απελπίζεστε όμως, ο πρωταγωνιστής τελικά δεν θα φύγει από τα πρώτα λεπτά της ταινίας καθώς μία μυστική ομάδα επιστημόνων όχι μόνο θα τον αναστήσει, αλλά θα του δώσει και υπεράνθρωπες δυνάμεις (όπως αυτή της αναζωογόνησης) καθιστώντας τον ως έναν πλήρως θανατηφόρο στρατιώτη. Σαν σεναριακή βάση πραγματικά δεν γίνεται παρά να φανεί πλήρως κοινότυπη και χιλιοειπωμένη. Ας ελπίσουμε ότι κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του το σενάριο ή οι σκηνές δράσης να είναι τόσο καταιγιστικές και καλοφτιαγμένες ώστε να έχουμε ένα θέαμα α λα John Wick.

Lady and the Tramp
Σκηνοθέτης: Charlie Bean (πρώτη ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Tessa Thompson (Lady), Justin Theroux (Tramp), Kiersey Clemons, Thomas Mann
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (Disney+)

Η Disney συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τη μεταφορά της animated βιβλιοθήκης της σε live-action ταινίες. Σειρά έχει η Λαίδη και ο Αλήτης, του 1955, το πασίγνωστο animation της Disney που ακολουθούσε το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ ενός θηλυκού cocker spaniel και ενός αρσενικού αδέσποτου. Αν και οι τετράποδοι συμπαθείς πρωταγωνιστές είναι πραγματικοί, είναι εμφανές ότι το CGI αξιοποιείται σε σημεία όπου μιλάνε μεταξύ τους, όπως και σε σκηνές δράσης.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες live-action μεταφορές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το Lady and the Tramp θα προβληθεί απευθείας στη νέα δικτυακή υπηρεσία του Disney+, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 12 Νοεμβρίου σε περιορισμένες χώρες (δεν γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία διάθεσης στην Ελλάδα).

Bombshell
Σκηνοθέτης: Jay Roach (Trumbo)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, Jon Lithgow, Malcolm McDowell
Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου, 2020

Τρεις από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Hollywood έρχονται στη μεγάλη οθόνη για να μεταφέρουν την πραγματική ιστορία του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης από τον CEO του Fox News, Roger Ailes (Jon Lithgow).

Marriage Story
Σκηνοθέτης: Noah Baumbach (While We’re Young)
Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern, Alan Alda, Ray Liotta
Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου (Netflix)

Δραματική κωμωδία που επικεντρώνεται στις δυσκολίες ενός υπό εξέλιξη διαζυγίου μεταξύ του θεατρικού σκηνοθέτη Charlie (Adam Driver) και της ηθοποιού Nicole (Scarlett Johansson). Δύο ιδιαίτερα συμπαθείς ηθοποιοί που ελπίζουμε ότι μετά την Star Wars εποχή για τον μεν και την MCU εποχή για τη δε, θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το υποκριτικό τους ταλέντο (αν και ο Adam Driver ήδη έχει επεκτείνει τους ρόλους σε ταινίες πέραν των blockbusters).

Antlers
Σκηνοθέτης: Scott Cooper (Black Mass)
Πρωταγωνιστούν: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas
Πρεμιέρα: 17 Απριλίου, 2020 (Αμερική)

Η φειδωλή περιγραφή της ταινίας αναφέρει πως σε μία μικρή πόλη του Oregon, μία δασκάλα (Keri Russell) και ο αδερφός της (Jesse Plemons), που εκτελεί χρέη σερίφη, θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα επικίνδυνο μυστικό που κρύβει ένας νεαρός μαθητής (Jeremy T. Thomas). Κρίνοντας από το trailer μάλλον αυτό το μυστικό έχει να κάνει με κάποιο τερατόμορφο, ανθρωποειδές ζαρκάδι. Όχι κι άσχημα.

The King
Σκηνοθέτης: David Michod (War Machine)
Πρωταγωνιστούν: Timothee Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson, Sean Harris, Ben Mendelsohn
Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου (Netflix)

Ιστορικό δράμα βασισμένο στην άνοδο του Henry V (Timothee Chalamet) στον θρόνο της Αγγλίας στις αρχές του 15ου αιώνα. Το trailer φαίνεται να υπόσχεται εντυπωσιακές σκηνές μάχης.

The Mandalorian, 1η σεζόν
Showrunner: Jon Favreau
Πρωταγωνιστούν: Pedro Pascal, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Carl Weathers, Werner Herzog
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

Το σύμπαν του Star Wars επεκτείνεται για πρώτη φορά σε μία live-action τηλεοπτική σειρά και σαν πρώτη ένδειξη από τα trailers φαίνεται πιθανό να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ταινίες, τουλάχιστον όσον αφορά στο επίπεδο παραγωγής. Το Mandalorian θα λαμβάνει χώρα πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Return of the Jedi (1983) και 25 χρόνια πριν το Force Awakens (2015), κάτι που ελπίζουμε ότι θα ρίξει λίγο φως στην αλλαγή εξουσίας από την Empire στη First Order.

The Man in the High Castle, 4η σεζόν
Showrunner, Eric Overmyer
Πρωταγωνιστούν: Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank
Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου (Amazon Prime)

Η τέταρτη σεζόν θα φέρει το τέλος του Man in the High Castle, την τηλεοπτική μεταφορά του φερώνυμου βιβλίου από τον Philip K. Dick. Η σειρά καταπιάνεται με μία εναλλακτική εξέλιξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η ναζιστική Γερμανία βγήκε νικήτρια, κατακτώντας μάλιστα την Αμερική.

Cine-TV Νέα

Ο Paul Dano θα υποδυθεί τον Riddler στο καινούριο Batman
Ένας ακόμα ηθοποιός προστίθεται στη νέα ταινία Batman, που θα σκηνοθετήσει ο ικανός Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes), για να προστεθεί στους Robert Pattinson (Batman), Jeffrey Wright (Commissioner Gordon) και Zoe Kravitz (Catwoman). Ο Paul Dano, γνωστός για τον ρόλο του στο There Will Be Blood (2007), θα υποδυθεί τον Riddler, έναν εκ των γνωστότερων villains από το σύμπαν του Batman. Να θυμίσουμε ότι τον Riddler τον έχουμε ήδη δει στη μεγάλη οθόνη στο “άγευστο” Batman Forever (1995), υποδυόμενο από τον Jim Carrey. Η καινούρια ταινία Batman αναμένεται να προβληθεί τον Ιούνιο του 2021.

Το Joker είναι πλέον η πιο επιτυχημένη R-rated ταινία
Κάτι μας λέει ότι οι παραγωγοί του Joker δεν θα πίστευαν ποτέ ότι μία προσγειωμένη solo ταινία βασισμένη σε κόμικ, ανεξάρτητη από κάποιο DCU ή MCU, δίχως εφέ, εκρήξεις και επιβλητικές σεκάνς δράσης, θα ήταν σε θέση να σημειώσει μία τόσο τεράστια επιτυχία. Τελικά όμως το Joker εξελίχθηκε σε ένα φαινόμενο, καταφέρνοντας έως τώρα να φέρει εισπράξεις ύψους 825 εκατομμυρίων δολαρίων, υπέρογκα έσοδα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το μετριοπαθές budget των 70 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία του.

Είναι σίγουρο ότι αυτό το ποσό θα ανέβει αρκετά, καθώς η πορεία του Joker στις αίθουσες συνεχίζεται ακάθεκτη, έχοντας ξεπεράσει ήδη κατά πολύ τους προηγούμενους κατόχους της πιο επιτυχημένης R-rated ταινίας (κατάλληλη μόνο για ενηλίκους), δηλαδή το Deadpool 2 (785 εκατομμύρια δολάρια), το Matrix Reloaded (742 εκατομμύρια δολάρια) και το It (700 εκατομμύρια δολάρια).

Οι David Benioff και D.B. Weiss αποχωρούν από το Star Wars
Οι δύο showrunners, πασίγνωστοι από τη δουλειά τους ως υπεύθυνοι για το Game of Thrones, είχαν έρθει σε συμφωνία με την Disney τον περασμένο χρόνο προκειμένου να αναπτύξουν μία νέα τριλογία Star Wars, αποκομμένη πλήρως σεναριακά από τις έως τώρα προβληθείσες ταινίες (συμπεριλαμβανομένου του Rise of the Skywalker). Αυτό το εγχείρημα αποτελεί πλέον παρελθόν (τουλάχιστον όσον αφορά τη συμμετοχή των D&D), καθώς η συμφωνία που σύναψαν με το Netflix τον περασμένο Αύγουστο φαίνεται πως δεν θα τους αφήσει αρκετό χρόνο ώστε να ασχοληθούν με το Star Wars. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο δημιουργών θεωρούν ότι πολύ απλά δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να διατηρήσουν υψηλά ποιοτικά επίπεδα ταυτόχρονα και στο Star Wars και στις παραγωγές που ετοιμάζουν για το Netflix.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, vin diesel, justin theroux, nicole kidman, fox news, scarlett johansson, robert pattinson, jim carrey, star, disney, fallen, order, single, player, david, συμμετοχή, νέα, game, adam, john, oscar, naomi, hope, jedi, wilson, diesel, guy, ray, lady, justin, animation, cocker, cgi, ελλαδα, hollywood, ceo, fox, news, noah, laura, scott, black, russell, δραμα, henry, pedro, nick, φως, castle, eric, alexa, evans, amazon, paul, batman, dawn, planet, jeffrey, wright, zoe, blood, joker, budget, matrix, reloaded, netflix, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, live, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, alexa, scarlett johansson, ημερομήνια, χωρες, γερμανια, γυναικα, δουλεια, ηθοποιοι, ηθοποιος, με το δεξι, ταινιες, φως, ceo, cgi, diesel, game, game of thrones, jim carrey, joker, news, oscar, scott, star, αλητης, αμερικη, απλα, αυτοπεποιθηση, γεγονοτα, γινεται, διαστημα, δηλωσεις, δομη, δωσει, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ερχονται, ζαρκαδι, υπηρεσια, υφος, κωμωδια, λειτουργια, μυστικο, ναζιστικη γερμανια, ομαδα, οθονη, πρωταγωνιστες, ρεκορ, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρο, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, συμπαν, τρια, φορα, χρονος, animation, adam, budget, batman, blood, castle, guy, disney, david, eric, evans, fallen, fox, fox news, john, henry, hollywood, hope, χωρα, ιδιαιτερα, justin, jedi, jeffrey, justin theroux, cocker, laura, lady, nick, matrix, naomi, netflix, nicole kidman, noah, paul, order, pedro, player, planet, reloaded, robert pattinson, ray, russell, single, ταξιδι, υλικο, vin diesel, wright, wilson, zoe
Τυχαία Θέματα