Sony: "Το Line-up τίτλων στο launch του PS5 θα είναι μακράν το ισχυρότερο που είχαμε ποτέ"

Και άλλες πληροφορίες από δηλώσεις του Jim Ryan.

Ο Jim Ryan, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Intertainment, προέβη σε ορισμένες ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με τη νέα γενιά που βρίσκεται προ των πυλών, μέσω σχετικής συνέντευξής του, που παραχώρησε στο gamesindustry.biz

Ξεκινώντας, έκανε μία εισαγωγή αναφερόμενος στο μέγεθος

την κοινότητας του PlayStation και στις τεχνολογικά προηγμένες αλλαγές που έχουν επιτύχει με το νέο hardware, που θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες παίζουν και βιώνουν τα παιχνίδια, καθιστώντας το γεγονός της μετάβασης σε νέα γενιά ως το καταλληλότερο για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Το ένα θα διαθέτει BD Drive, ενώ το άλλο όχι, καθιστώντας αυτήν ως την μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων, καθώς σε όρους των υπόλοιπων τεχνικών χαρακτηριστικών θεωρούνται πλήρως ισοδύναμα. Από την άλλη πλευρά, η MS προσφέρει το Xbox Series X, τη δυνατή της κονσόλα, και παράλληλα το Xbox Series S, την οικονομική της πρόταση για την επόμενη γενιά, που θα έχει μειωμένες επιδόσεις από το δυνατότερο μοντέλο, το Series X. Όταν ο Jim Ryan κλήθηκε να σχολιάσει το διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που ακολουθούν σχετικά με την σχεδίαση των διαφορετικών μοντέλων, και σε σχέση με την ομάδα του Xbox, εκείνος αποκρίθηκε: "Σε όρους του hardware, η σκέψη πίσω από αυτό ήταν να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στους παίκτες βεβαιότητα. Βεβαιότητα πως αγοράζουν μία πραγματική κονσόλα επόμενης γενιάς. Είναι κάτι που έχω αναφέρει προηγουμένως. Είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές ότι η μόνη διαφορά μεταξύ ενός PS5 Digital Edition και ενός PS5, είναι η μονάδα δίσκου. Πιστεύουμε πως αν οι παίκτες αποφασίσουν για ένα hardware, που θα τους διαρκέσει αρκετά χρόνια, θέλουν βεβαιότητα. Θέλουν βεβαιότητα ότι αυτό πρόκειται να αποδειχθεί στο μέλλον. Θέλουν βεβαιότητα, ότι, όταν πρόκειται να αναβαθμίσουν την τηλεόρασή τους με μία έκδοση 4K, για παράδειγμα, το PS5 θα είναι πλήρως συμβατό. Επίσης, οι προγραμματιστές πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται δίχως περιορισμούς, και μάς λένε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ότι το PS5 τους επιτρέπει να το κάνουν αυτό. Ομοίως, μάς λένε πόσο ενθουσιασμένοι είναι από το σετ χαρακτηριστικών του PS5. Συνολικά, προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε ή να αποφύγουμε συμβιβασμούς στην αρχιτεκτονική των συστημάτων."

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην κοινότητα του PlayStation 4, κάνοντας λόγο για την σημαντικότητά της προς την ομάδα του PlayStation για τα επερχόμενα χρόνια, καθώς αναμένεται η τρέχουσα χρονιά να αποτελέσει και την σημαντικότερη γι' αυτήν. "Είμαι ενθουσιασμένους επειδή τα Worldwide Studios έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε αυτήν την κοινότητα, διότι για εμάς, η 7η χρονιά έχει υπάρξει εύκολα η καλύτερη για το lineup αποκλειστικών παιχνιδιών του PlayStation, για κάθε μία από τις γενιές που έχουμε περάσει. Και θα ισχυριζόμασταν, αναμφισβήτητα, ότι αποτελεί την καλύτερη χρονιά για το lineup αποκλειστικών από κάθε άλλη πλατφόρμα", όπως συμπλήρωσε. Η ομάδα του PlayStation προτίθεται να εξακολουθήσει να σέβεται την κοινότητα του PlayStation 4, καθώς παράλληλα θα συνειδητοποιεί πως εκατομμύρια χρήστες, εφόσον το επιθυμούν και είναι έτοιμοι γι' αυτό, θα μεταβούν σε έναν κόσμο από εμπειρίες παιχνιδιών, που θα είναι μόνο εφικτός στο PlayStation 5. Και συμπληρώνει: "Για ακόμα μία φορά, τα Worldwide Studios τα πηγαίνουν εξαιρετικά, και το lineup των αποκλειστικών παιχνιδιών -είτε στο launch είτε ενός του παράθυρού του- είναι μακράν το ισχυρότερο που είχαμε ποτέ για οποιαδήποτε νέα κονσόλα."

Ακολουθεί η λίστα με τα αποκλειστικά παιχνίδια που θα γίνουν διαθέσιμα στο λανσάρισμα του PlayStation 5.

Astro’s Playroom (δωρεάν προεγκατεστημένο)Demon’s Souls Destruction All Stars Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Sackboy A Big Adventure

Σχετικά με την στρατηγική της Microsoft και τον τρόπο λειτουργίας του Game Pass, ο Jim Ryan δήλωσε πως η κατοχή και η επίδειξη ενός καταλόγου από παιχνίδια δεν αποτελεί για την ομάδα του PlayStation ικανό στοιχείο ορισμού μίας πλατφόρμας. Αναφέροντας πως κύριος στόχος τους αποτελεί η δημιουργία εκπληκτικών παιχνιδιών, έκανε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βάλουν νέες κυκλοφορίες τίτλων σε ένα μοντέλο που φέρει στοιχεία συνδρομητικής υπηρεσίας. Όπως ανέφερε επί του εν λόγω θέματος: "Αυτά τα παιχνίδια κοστίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από $100 εκατομμύρια, για την ανάπτυξή τους. Απλώς δεν το βλέπουμε ως βιώσιμο. Επομένως, βάζοντάς τα σε ένα συνδρομητικό μοντέλο από την πρώτη μέρα, για εμάς, απλώς δεν έχει νόημα. Για άλλους που βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση, ίσως, και ορθώς να έχει νόημα, αλλά για εμάς δεν έχει. Επιθυμούμε να επεκτείνουμε και να αναπτύσσουμε το υπάρχον οικοσύστημά μας, αλλά η τοποθέτηση νέων παιχνιδιών σε ένα μοντέλο συνδρομής δεν συνάδει με αυτό."

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αξία κάθε μεγέθους κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των "υπο-κοινοτήτων", ένα ορισμένο σύνολο χρηστών, δηλαδή, που επιλέγουν συνειδητά την ενασχόληση με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή κατηγορία παιχνιδιών. Σύμφωνα με τον Jim Ryan, οι "υπο-κοινότητες" αυτές δεν πρόκειται να αμεληθούν από την ομάδα, δεδομένου της στοχευμένης κλίμακας και του ρυθμού που αφορά στην μετάβαση προς την νέα πλατφόρμα, φέροντας ως ένδειξη γι' αυτό τις συνεργασίες τους με εκδότες τρίτων για ορισμένους από αυτούς τους τίτλους και τα πλάνα τους για την εδραίωση της πλατφόρμας του PlayStation σε περισσότερες χώρες του κόσμου, εντός των αγορών των οποίων δεν παρατηρείται επί του παρόντος η επιθυμητή αποδοχή.

Το PlayStation 5 κυκλοφορεί (για την ελληνική αγορά) στις 19 του ερχόμενου Νοέμβρη.

ps4PS5
Keywords
Τυχαία Θέματα