Τίτλοι τέλους για το studio Onoma

Η Embracer Group κλείνει το studio Onoma της Square Enix στο Μόντρεαλ – το οποίο αγόρασε ως μέρος μιας συμφωνίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων με την Square Enix τον Μάιο του 2022. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αλλαγή της επωνυμίας του στο studio

Onoma και της ενημέρωσης του κοινού επάνω σε τι εργάζεται και σε τι στοχεύει η ομάδα ανάπτυξης για το μέλλον.

Η Embracer Group ενημέρωσε σήμερα το προσωπικό του studio ότι έχει πρόθεση να παύσει τη λειτουργία του. Μια κίνηση που η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα επηρεάσει περίπου 200 υπαλλήλους. Ορισμένα μέλη της ομάδας Onoma θα μεταφερθούν στο στούντιο Eidos-Montréal, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς εργασία μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Πριν μετονομαστεί σε Onoma, η  Square Enix Montréal όπως ήταν γνωστό το studio παλαιότερα, εστίαζε κυρίως στην ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά και έγινε περισσότερο γνωστό για τη σειρά παιχνιδιών Go. Όταν εξαγοράστηκε από την Embracer Group μαζί με την Crystal Dynamics και την Eidos-Montréal τον Μάιο, εργαζόταν επάνω σε μια σειρά από projects όπως τα: Tomb Raider Reloaded, Avatar Generations καθώς και ένα νέο παιχνίδι Space Invaders.

Η βραχύβια λειτουργία και το τελικό κλείσιμο του Onoma φημολογείται πως οφείλεται στην απόφαση του Embracer Group να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη τίτλων για κινητά, αποκλειστικά προς την ανάπτυξη παιχνιδιών για υπολογιστές και κονσόλες, καθώς και από μια μεγαλύτερη προσπάθεια μείωσης του κόστους εντός της εταιρείας.

Το τελευταίο φέρεται επίσης να είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ενός νέου project της Eidos-Montréal, εμπνευσμένο από τo Stranger Things. Ταυτόχρονα, ένα δεύτερο υπό ανάπτυξη IP φημολογείται πως έχει μειωθεί σε εύρος και διαθέσιμο budget, ενώ το επόμενο Deus Ex φέρεται να βρίσκεται στα «πολύ, πολύ πρώιμα» στάδια ανάπτυξης. Τέλος, Eidos-Montréal και Microsoft φημολογείται πως θα συνεργαστούν, με την Eidos-Montréal να βοηθάει στην ανάπτυξη ορισμένων τίτλων, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης της σειράς Fable από την Playground Games.

The post Τίτλοι τέλους για το studio Onoma appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα