“Mamma Mia, Olympiakos, Campione de Europa!”

(το βίντεο που τα “σπάει” στο διαδίκτυο)

Στον αθλητισμό γίνονται «θαύματα». Από αυτά εμπνέονται οι καθημερινοί άνθρωποι για να ανατρέψουν τα πάντα.  Και στην Ελλάδα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε να πιστέψουμε σε μια ανατροπή, σε μια «ολική επαναφορά».

Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά.  Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο 28’ από την ΤΣΣΚΑ

Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας, έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης και με καλάθι του Πρίντεζη επτά δέκατα του δευτερολέπτου πριν από το τέλος έγραψε το τελικό 62-61 και κατέκτησε το τρόπαιο!

Οι «ειδικοί» γνωρίζοντας την υπεροπλία της ΤΣΣΚΑ, έλεγαν ότι με «καμία Κυβέρνηση» δεν πρόκειται να κερδίσει ο Ολυμπιακός.  Για να επιβεβαιωθεί το ρητό οι προσπάθειες για σχηματισμό Κυβέρνησης δεν είχαν τελεσφορήσει μέχρι χθες το βράδυ…
Ο νεανικός ενθουσιασμός νίκησε τη σωρευμένη εμπειρία και τα εκπληκτικά προσόντα των Ρώσων «πιτσιρίκια» του Ίβκοβιτς είναι πρωταθλητές Ευρώπης! Το τελευταίο χαρτί του Σέρβου τεχνικού στην τελευταία περίοδο, ήταν  ένα  «κοντό» σχήμα με Χάινς και Πρίντεζη μέσα στη ρακέτα και πολύ πίεση στην περιφέρεια.

Με ψυχή χιλίων λεόντων και «λυσσαλέα» άμυνα ο Ολυμπιακός πίστεψε στην πιο «παράλογη» ανατροπή στην ιστορία του θεσμού και δικαιώθηκε, «κλέβοντας» το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της ΤΣΣΚΑ.

Ο πολύπειρος Λιθουανός σέντερ Λαβρίνοβιτς δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε για την πιο «επώδυνη ήττα» στην καριέρα του.

Για μια ομάδα που πρωταγωνιστής είναι η κοινή προσπάθεια,  που έχει  κατανεμημένους ρόλους και αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Σπανούλη το μυστικό ήταν απλό:  έδωσε χρόνο και παραστάσεις στους μικρούς, έπαιξε απλό μπάσκετ  και πήρε 18 πόντους από τον Παπανικολάου που είναι ο σταρ των επόμενων ετών.  Με την άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει ο Παπανικολάου τελείωσε τον αγώνα ως πρώτος σκόρερ και ήταν ο μπροστάρης της ανατροπής. Τον ακολούθησε ο Σπανούλης με 15 και ο Πρίντεζης με 12 και το τελευταίο καλάθι, ορόσημο στην καριέρα του.

Οι τρεις Αμερικανοί του Ολυμπιακού δεν έβαλαν ούτε ένα πόντο αλλά συνεισέφεραν στη βρώμικη δουλειά της άμυνας και των ριμπάουντ. «Χαμάληδες» πολυτελείας μαζί με τους «καμικάζι» Μάντζαρη και  Σλούκα. Και ο Άντιτς με τον Κέσελ έκαναν ότι μπορούσαν απέναντι σε αντιπάλους πολύ ποιοτικότερους.

Έτσι η πειραϊκή ομάδα πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1997, όταν και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης στη Ρώμη. Ο Μίλαν Τόμιτς είναι ο δεύτερος συνδετικός κρίκος με εκείνη την ομάδα, στο παρκέ τότε, στο προπονητικό team τώρα.

Μια δικαίωση και για τη διοίκηση των Αγγελόπουλων, που αναίρεσαν την περυσινή τους απόφαση να αποχωρήσουν από την ομάδα.  Δεν έφεραν ακριβοπληρωμένους σταρ, έχτισαν μια ομάδα κατά βάση ελληνική και η δικαίωση ήταν πέραν κάθε φαντασίας.

Για την ιστορία το επιμέρους σκορ στα δεκάλεπτα και η ατομική συνεισφορά σε πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάο

Keywords
Τυχαία Θέματα