Δίνουν και παίρνουν οι διαρροές για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το πάντα… έγκυρο Βήμα της Κυριακής μας δίνει στη σημερινή έκδοση ορισμένα πιπεράτα παρασκήνια σχετικά με το τι έγινε τη μεγάλη νύχτα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όταν όλα παρ’ ολίγο να τιναχθούν στον αέρα.

Ας παραβλέψουμε τα διάφορα για τους αρχηγούς και τι υποστήριζαν ο καθένας, την κόντρα ΣαμαράΒενιζέλου ή το ότι κάποιοι εμφάνιζαν τον Σαμαρά έτοιμο

να φύγει δύο και τρεις φορές και τον παρακάλεσε ο Παπαδήμος να μην το κάνει.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ένα περιστατικό στο οποίο περιγράφεται μια κόντρα του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Ναι, κύριοι αναγνώστες, υπάρχει και τέτοιο περιστατικό σύμφωνα με το έγκυρο Βήμα και τον άνθρωπο που έδωσε τις πληροφορίες (να υποθέσουμε τον πρώην διευθυντή του Βήματος και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Καψή, ο οποίος ενημερώνει περισσότερο στο παρασκήνιο παρά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα λέγεται ότι έγιναν, όταν έφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ξεκίνησε εκ νέου διαπραγμάτευση με την τρόικα, ξαφνικά οι Τροϊκανοί έθεσαν αιφνιδίως ζήτημα μεγαλύτερης μείωσης στους μισθούς.

Όπως λέει το Βήμα: «Τις μειώσεις των μισθών όμως τις είχε διαπραγματευτεί προσωπικά μαζί τους ο κ. Λ. Παπαδήμος και η συμφωνία είχε κλείσει. Στο άκουσμα του αιτήματος αυτού ο Πρωθυπουργός εξερράγη: «Μην πάτε να με ξεγελάσετε! Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει!» τους είπε σε τόσο αυστηρό ύφος που μάζεψαν τους φακέλους τους και πήγαν σε διπλανή αίθουσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το θέμα των μισθών φυσικά δεν ετέθη ξανά στη διαπραγμάτευση».

Αν είναι αλήθεια το περιστατικό, τότε να πάτε στη γειτονιά σας να δείτε αν γκρεμίστηκε ο φούρνος σας. Ο Παπαδήμος αντέδρασε, ξύπνησε και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι!

Αλλά εμείς δεν πιστεύουμε με τίποτε ό,τι μας σερβίρει η «κουζίνα» του Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας που έκανε τόσες ημέρες γιαλατζί διαπραγμάτευση σε σημείο να απειλούν να μας πάρουν και τις γυναίκες και τα παιδιά μας οι ξένοι, τώρα βγαίνει και λέει ότι έσωσε περαιτέρω τους μισθούς;

Δηλαδή, το 22% που για τους νέους είναι 32% είναι λίγο και κάποια στιγμή οι τροικάνοι τρελάθηκαν και ζήτησαν… δωρεάν εργασία για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Τότε ο γίγαντας πρωθυπουργός πάτησε πόδι και τους έβαλε στη θέση τους.

Και οι δανειστές μας, σαν δαρμένα σκυλιά πήγαν στη διπλανή αίθουσα για να πιούν ένα τσάι και να καλμάρουν τα νεύρα τους.

Νομίζουμε ότι κάποιος σκηνοθέτης θα πρέπει να κάνει ταινία για τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις του κ. Παπαδήμου με την τρόικα. Θα μπορούσε να λέγεται η ταινία «Ο άνθρωπος της σφαλιάρας» και αν ζούμε ο Θ. Βέγγος θα ήταν ο ιδανικός πρωταγωνιστής.

Πέρα από την πλάκα, ενώ η χώρα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Παπαδήμος μεταμορφώθηκε σε Κώστα Πρέκα και φώναζε «Ελάτε να τα πάρετε». Έλεος πια με την προπαγάνδα. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Και οι διαρροές της Συγγρού

 

Γράφει μεταξύ άλλων και η “Καθημερινή” για την σύσκεψη:

“Περίπου στα μισά της επτάωρ

Keywords
Τυχαία Θέματα