Η κυβέρνηση σήμερα κιόλας να καταργήσει το ρουσφέτι Βενιζέλου στις μεγάλες επιχειρήσεις

Έχουμε … «κράξει» κατά καιρούς τον Ν. Φωτόπουλο και τους συνδικαλιστές του είδους του. Άλλωστε, ούτε σαν αισθητική αλλά και επί της ουσίας δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα τέτοιοι εργατοπατέρες. Και φυσικά, μένουν αναπάντητες οι κατηγορίες για επιδοτήσεις που έπαιρναν προκειμένου να κάνουν συνδικαλισμό.

Ωστόσο, αν τα στοιχεία που παρέδωσαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, είναι σωστά, τότε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

έχει προσφέρει ένα μεγάλο έργο. Μπορεί να αποκαλύψει αυτό που όλοι φανταζόμαστε. Ό,τι δηλαδή στην Ελλάδα κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους.

Ασφαλώς στη λίστα της ΓΕΝΟΠ με όσους πληρώνουν λιγότερα χρήματα για το χαράτσι, θα υπάρχουν και λάθη. Όμως, σίγουρα θα υπάρχουν και καραμπινάτα σκάνδαλα που πρέπει να ερευνηθούν από τον εισαγγελέα.

Επιχειρηματίες αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη εμφανίζονται να πληρώνουν χαράτσι το οποίο δεν αντιστοιχεί σ’ αυτό που έπρεπε να πληρώσουν. Χάνεται έτσι ένα μεγάλο ποσό για το κράτος την ίδια ώρα που εκατομμύρια Έλληνες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μια τέτοια περίπτωση που χρήζει έρευνας είναι το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος το οποίο επικαλείται στοιχεία της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με τα οποία η οικογένεια Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, πληρώνουν για τη βίλα τους στη Φιλοθέη μικρότερο χαράτσι αλλά και ρεύμα το οποίο δεν είναι οικιακό αλλά… εμπορικό.

Η βίλα έχει επιφάνεια 4.695 τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ αντί να είναι πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι, παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία. Η διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του εμπορικού τιμολογίου Β1 σημαίνει μεγάλες απώλειες για τη ΔΕΗ. Έτσι η έκπτωση που έχει πετύχει η οικογένεια Αγγελοπούλου από το χαράτσι φτάνει τα 70.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί πληρώνει χαράτσι 51.115 ευρώ αντί να πληρώσει χαράτσι 86.388 ευρώ το χρόνο. Κερδίζει δηλαδή περίπου 35.000 ευρώ το χρόνο…

Αυτή είναι μια καραμπινάτη περίπτωση που δείχνει πώς μεγιστάνες του πλούτου λειτουργούν σαν μπαταχτσήδες, και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες.

Είναι επίσης προφανές ότι αυτή η αθλιότητα, που καθυστερημένα απεκάλυψε ο Φωτόπουλος, αποτελεί κόλαφο για τον χειρότερο υπουργό Οικονομικών που είχε αυτή η χώρα. Τον Βενιζέλο.

Ο άνθρωπος που με το PSI κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες ομολογιούχους που είχαν την ατυχία να εμπιστευτούν τον ελληνικό κράτος.

Ο άνθρωπος ο οποίος κρατούσε για παραπάνω από ένα χρόνο στο προσωπικό του γραφείο τη λίστα της Λαγκάρντ

Ο άνθρωπος ο οποίος με τα περίφημο χαράτσι φορολόγησε και τη ..καλύβα του φτωχού.

Αυτός, λοιπόν, ο νομικός, ο συνταγματολόγος, που ήθελε να σώσει την Ελλάδα, έδωσε απλόχερα σκανδαλώδεις εκπτώσεις στους έχοντες και κατέχοντες.

Σε μεγάλες επιχειρήσεις, εργολάβους του δημοσίου και  μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Ο σχετικός κατάλογος προκαλεί οργή.

Και καλά από τον Βενιζέλο, όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα