Ο Τσάκας αντικαθιστά τον Βενιζέλο!

Έφθασε  στα χέρια των δικηγόρων της οικογένειας Βαρδινογιάννη ο φάκελος με το περιβόητο τραπεζικό έγγραφο που φαίνεται να δείχνει ότι 15εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα για το «τριφύλλι». Ωστόσο, ο καταθέτης δεν ήταν ο πρίγκιπας Σουλτάν αλ Σαούντ αλλά εταιρία από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ανήκει σε άλλα πριγκιπικά πρόσωπα και λέγεται ότι δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γόνους του αποθανόντος διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Σουλτάν Μπιν ΑμπντέλΑζίζ (έφυγε από τη ζωή στις 22 Οκτωβρίου) και οι οποίοι έχουν αμύθητη περιουσία. 

Ο πρίγκιπας Σουλτάν αλ Σαούντ, μάλλον δεν προτιμήθηκε ως επικεφαλής λόγω μικρής ηλικίας (είναι 26 ετών) αλλά και λόγω του γεγονότος ότι προέκυψαν διαφορές με τους επενδυτές που εμφανίστηκαν. Έτσι έδωσε τη θέση του στους… πρίγκιπες!

Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε με συγκρατημένη αισιοδοξία τις παραπάνω εξελίξεις και σήμερα θα εξετάσει λεπτομερώς την αξιοπιστία των τραπεζικών εγγράφων, ώστε στη συνέχεια να δώσει το πράσινο φως για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ. Το ρεπορτάζ αναφέρει  ότι ο φάκελος που έφτασε στους νομικούς του Τζίγκερ  περιλαμβάνει τραπεζικά έγγραφα με οικονομικές εγγυήσεις από τη National Comercial Bank of Saudi Arabia στην Τζέντα.

Παράλληλα, η πλευρά του μεγαλομετόχου υποστήριξε ότι «η διασταύρωση της φερεγγυότητας της τράπεζας, αλλά και των εγγράφων θα πρέπει να γίνει μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τις επόμενες ημέρες για να φανεί αν υπάρχει αντίκρισμα και αν τα χρήματα για τον Παναθηναϊκό έχουν δεσμευθεί με το σωστό τρόπο», ενώ διευκρίνισε ότι «τα έγγραφα δείχνουν να έχουν μια ορθότητα».

Ο Τσάκας στη …. Ντόρα!

Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος του «τριφυλλιού», οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο αναμένουν τις εξελίξεις ευελπιστώντας  να μη δημιουργηθεί νέο σίριαλ και νέες καθυστερήσεις στη μεταβίβαση των μετοχών.   Πάντως, στην ΠΑΕ είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, καθώς έχει διαρρεύσει ότι τα χρήματα  φτάνουν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αν τελικά ολοκληρωθεί η πολύκροτη συμφωνία, ο Βλάσης Τσάκας λογικά θα παίξει στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ως αντικαταστάτης του Βενιζέλου, μπας και έρθει καμιά επένδυση στη χώρα. Μετά από τόσους «τσάρους της οικονομίας», θα είναι ο πρώτος «πρίγκιπας»…

Το μπλαζέ ύφος , το επιμελώς ατημέλητο ντύσιμο, το οποίο τονίζει τις καμπύλες ευημερίας στην κοιλιακή χώρα, θα γίνουν το νέο έμβλημα στην Καραγιώργη Σερβίας. Ο Ε. Βενιζέλος θα παραμείνει αντιπρόεδρος στη Ζαλοκώστα και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι θα τρέξει τη διαδικασία εκλογής, για να μην τον προλάβει ο Τσάκας…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα