Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου Πετρέους

Η Πόλα Μπρόντγουελ, η γυναίκα που εξανάγκασε τον διευθυντή της C.I.A. Ντέιβιντ Πετρέους σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της σχέση τους από το F.B.I., δεν είναι μια απλή, όμορφη 40άρα.

Παρά το ότι της αρέσει να αυτοχαρακτηρίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα» και αθλήτρια στο τρίαθλο, έχει υπάρξει «βασίλισσα» στο Γυμνάσιό της, πρωταθλήτρια  fitness στο Γουέστ Πόιντ, με μεταπτυχιακό απ’ το Χάρβαρντ, αλλά και μοντέλο για κατασκευαστή πολυβόλου. Ίσως αυτά τα προσόντα να προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του στρατηγού Πετρέους, για

να θέλει να περάσει τόσες ώρες μαζί της, γράφοντας μαζί της την βιογραφία του.

Η κυρία Μπρόντγουελ φάνηκε εξαρχής άνετη με την προώθηση του βιβλίου «All In: The Education of General David Petraeus». Έκανε πολλές εμφανίσει στα media, είχε ασυνήθιστη πρόσβαση σε ορισμένα θέματα και έτρεχε με τον 60χρονο Πετρέους στα βουνά του Αφγανιστάν. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δηλώσει ότι ο Πετρέους απολαμβάνει τον νέο, πολιτικό του ρόλο.

Το βιογραφικό της αναφέρει ότι είναι συνεργάτιδα του Χάρβαρντ στο Center for Public Leadership και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Πολεμικών Σπουδών του King’s College στο Λονδίνο.

Έχει ήδη ένα μάστερ από την Kennedy School of Government του Χάρβαρντ. Σε πρόσφατο μήνυμά της στο Twitter καυχιόταν επειδή ήταν ομιλήτρια σε ένα πάνελ του σκεπτόμενου πολιτικού γκρουπ Aspen Institute. Eκεί επίσης έκανε και κάποια σχόλια για την ηγεσία: «ένας ηγέτης είναι αυτός που κάνει τους άλλους να κάνουν ό,τι δεν θέλουν και να τους αρέσει. Τρούμαν».

«Η λογική και ήρεμη κρίση είναι προσόντα που ανήκουν σ έναν ηγέτη Τάκιτος» έγραφε. Από το Twitter επίσης είχε διαψεύσει τις φήμες που ήθελαν τον Πετρέους να είναι υποψήφιος στο πλευρό του Ρόμνεϊ.

Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Οι ρεπόρτερ που έχουν πολιορκήσει από την περασμένη Παρασκευή το σπίτι των 800.000 δολαρίων στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας δεν βλέπουν ίχνος ζωής, αφού μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου φαίνεται ερημωμένο. Όσο για το βιβλίο της που είναι ήδη best seller, από 76.792 πωλήσεις που είχε μέχρι την Παρασκευή, έφτασε τις 111.000 ως τα μέσα του Σαββάτου.

Πηγές: nytimes.com, dailymail.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα