Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός;

Δύο είναι τα σίγουρα πράγματα σήμερα.

Πρώτον, ο ΓΑΠ το απόγευμα πήγε γυμναστήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Δεύτερον, το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί σήμερα.

Θα είναι όμως ο Παπαδήμος ή ο Διαμαντούρος; Οι απαιτήσεις στη διαπραγμάτευση θα το κρίνουν.

Η ουσία είναι ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Από όλους. Οι πιέσεις

από το εξωτερικό και τα εκβιαστικά διλήμματα είναι δεδομένα και για σήμερα και για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό πολύ σωστά ο Σαμαράς απαίτησε να σταματήσει ο ΓΑΠ τις διαρροές στα «παπαγαλάκια» του (αλλά αυτοί το απόγευμα έκαναν νέο κύκλο «ενημέρωσης»).

Στη νέα κυβέρνηση δύο είναι τα ισχυρά πρόσωπα: ο Σαμαράς και ο νέος πρωθυπουργός (που όλοι λένε ότι θα είναι ο Παπαδήμος). Ο ΓΑΠ έχει αποχωρήσει, δίνει μάχες οπισθοφυλακών και κάνει ανταρτοπόλεμο φθοράς (από τώρα).

Ο Παπαδήμος, που επιμένει ότι δεν του έχει γίνει καμία επαφή, λέγεται ότι δεν είναι αρνητικός, αλλά έχει ζητήσει να κυβερνήσει περισσότερο και να φέρει τους δικούς του υπουργούς – συνεργάτες. Και ως τέτοιους βλέπει τον Γιαννίτση και τον Ράπανο. Επίσης έβαλε κάτω το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού έργου και ζητά η προεκλογική περίοδος να αρχίσει μετά τις απόκριες (δηλαδή τον Μάρτιο), ενώ Σαμαράς και Παπανδρέου συμφώνησαν οι εκλογές να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επέστρεψε από την Φρανκφούρτη.

Θέμα υπάρχει και με την απόφαση της ΝΔ να μην συμμετέχουν κεντρικά πολιτικά της στελέχη ως υπουργοί. Αυτό έχει ενοχλήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Παπαδήμος θέλει να έχει ισχυρό υπουργικό συμβούλιο. Όμως έτσι αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης…

Παρεμπιπτόντως: μερικοί επιμένουν να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Παράδειγμα ο «λαγός» Καρατζαφέρης που έθεσε όρους (και μάλιστα τρεις…) για να στηρίξει μία κυβέρνηση που δεν του ζήτησε κανείς να στηρίξει!!! Από κοντά και η Ντόρα έχει βάλει «ψηλούς» και δεμένους για ένα υπουργείο. Μα , δεν τους είπε κανείς ότι η κυβέρνηση δεν είναι του Παπανδρέου;

Keywords
Τυχαία Θέματα