Πως θα αλλάξει ο χάρτης της περιοχής;

Πριν (http://noiazomai.net/)

Στην ανάρτηση “Το κουρδικό “τζίνι” βγήκε από το μπουκάλι και η Τουρκία δεν μπορεί να το μαζέψει” επιχειρήσαμε μια πρώτη δική μας ανάλυση-προσέγγιση των δραματικών αλλαγών που κυοφορούνται στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής από όσα συμβαίνουν στην Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία και γενικότερα την Μέση Ανατολή.

Στον γενικότερο προβληματισμό θα βοηθήσει η ανάγνωση (για όσους δεν το έχουν κάνει ήδη) του άρθρου “Blood borders, How a better Middle East would look” που δημοσίευσε το 2006,στην αμερικανική αμυντική έκδοση “Armed Forces

Journal” ο Ralf Peters.

Μελετήστε επίσης προσεκτικά τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν τότε και θυμηθείτε την υπουργό Εξωτερικών του George W. Bush Jr., Condoleza Rice, που μιλούσε για “Νέα Μέση Ανατολή”. Προφανώς,  γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε.

Σύμφωνα λοιπόν, με τους χάρτες:

 ΜIΚΡΑΙΝΟΥΝ:

Τουρκία: το φιλοαμερικανικό “αδικημένο” Koυρδιστάν συρρικνώνει τη Τουρκία από το Κιρκούκ (επί Sadam ιρακινές πλούσιες πετρελαιοπηγές) έως τον Εύξεινο Πόντο.

Συρία: “o αδικημένος” Νέος Λίβανος, την αποκόπτει Πλήρως από τη θάλασσα.

Ιράκ,

Ιράν,

Σαουδική Αραβία,

Πακιστάν.

Μετά

 ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ:

Λίβανος,

Ιορδανία,

Υεμένη,

Αζερμπαϊτζάν,

Αρμενία (ελάχιστα),

Αφγανιστάν.

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ:

Mεγάλο Κουρδιστάν,

Τεράστιο Αραβοσιϊτικό Κράτος του Περσικού Κόλπου(!!!), Μικρό Σουνιτικό Ιράκ,

Ελεύθερο Βελουχιστάν,

Ισλαμικό κράτος Μέκκας & Μεδίνας.

Mένει να δούμε τις αντιδράσεις της “πληγωμένης” Τουρκίας η οποία χάνοντας τη περιφερειακή της δύναμη, πολύ πιθανό να “ξεσπάσει” στο Αιγαίο, για την υφαρπαγή νησιών μας. Και με τα Σκόπια να μετρούν ημέρες και ώρες και να εύχονται την εκλογική νίκη των ρεπουμπλικάνων και ορκισμένων ανθελλήνων (Mitt Romney), για την πολυπόθητη ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ και τη “προσάρτηση” λέει, της Μακεδονίας, στο “αδικημένο” κρατίδιο-μαϊμού…

Το μεγάλο ερώτημα στα καθ΄ημάς είναι φυσικά ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για όλα αυτά.

Υπάρχει σχεδιασμός; Σκέψεις για νέο δόγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Dimi

Υ.Γ. “Αν διεξαχθεί τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με ρόπαλα”
. (Albert Einstein)

Keywords
Τυχαία Θέματα