Τι συνέβη στην Χαλκιδική;

Το γεγονός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις και ιδιαίτερα τον Υ-ΠΡΟΠΟ.

Η πρώτη εντύπωση είναι πως συγκροτήθηκε μια δύναμη 40 – 50 ανδρών, οπλισμένων με καραμπίνες, στειλιάρια, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα εμπρηστικά υλικά. Η δύναμη αυτή, εκτέλεσε μια νυχτερινή καταδρομική επιχείρηση εναντίον φυλασσόμενου εργοταξίου σε ερημική περιοχή μέσα στο δάσος. Φαίνεται λογικό, στην επιχείρηση να συμμετείχαν κάποιοι ντόπιοι που γνώριζαν καλά το δύσβατο μέρος. Ο τρόπος δράσης τους μέσα στο εργοτάξιο και

η πλήρης επιτυχία του ΑΝΣΚ τους, που ήταν η ολοσχερής καταστροφή των εγκαταστάσεων και των οχημάτων του εργοταξίου, καθώς και η τρομοκράτηση των εργαζομένων σε αυτό, φανερώνουν πολύ καλή σχεδίαση, προετοιμασία και συντονισμένη εκτέλεση της επιχείρησης. Χαρακτηριστικά σχεδόν στρατιωτικών ή τουλάχιστον παραστρατιωτικών τμημάτων, που δρουν ταχύτατα και αποτελεσματικά, λειτουργούν με ιεραρχία και κυρίως, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη πειθαρχία και συνοχή κατά την εκτέλεση των επιχειρήσεών τους.

Άλλο «αξιοθαύμαστο» σημείο της δράσης αυτής της ομάδας, είναι ο τρόπος αποχώρησης από το «πεδίο της επιχείρησης» και ο λεπτομερής σχεδιασμός και η φροντίδα αποκλεισμού των οδών πρόσβασης των δυνάμεων της τάξης και της πυροσβεστικής που αναμενόταν να σπεύσουν στην περιοχή του εργοταξίου. Αυτό από μόνο του συνιστά «παράσημο επαγγελματισμού» και απόδειξη ψυχραιμίας και τόλμης από μέρους των επιτιθεμένων. Αντίθετα η (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) αδυναμία των διωκτικών αρχών να παρουσιάσουν κάποια πρόοδο στις έρευνές τους για τους δράστες του επεισοδίου, θα πρέπει να μας βάλει σε μεγάλη ανησυχία. Αν μπορούν 50 πολίτες ποικίλης γεωγραφικής προέλευσης και (ίσως και) ανόμοιας επιχειρησιακής εμπειρίας, να σχηματίζουν τόσο εύκολα, συμπαγή, αποτελεσματική και ένοπλη ομάδα κρούσης που δρα με χαρακτηριστική ψυχραιμία, σχέδιο και πειθαρχία, κάτω από την μύτη των αρχών και ταυτόχρονα να διαφεύγουν της σύλληψης για δύο σχεδόν εικοσιτετράωρα τουλάχιστον, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Υ-ΠΡΟΠΟ γενικότερα και στην ίδια την ΕΛΑΣ ειδικότερα.

Δεδομένης της δυσκολίας των στιγμών που περνά η χώρα, αναμένουμε με αγωνία εντός των επόμενων ωρών ή έστω ελάχιστων ημερών, η Αστυνομία να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να συλλάβει τους επιδρομείς μέχρι τον τελευταίο και να τους αποστείλει στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Οποιαδήποτε αστοχία σε αυτόν τον μάλλον εύκολο στόχο (50 νοματαίοι πήραν μέρος, από κάπου θα ξηλωθεί το «πουλόβερ» δεν είναι δυνατόν ……), θα έχει πατέρα και μητέρα με ονοματεπώνυμο. Λέγε με κ. Δένδια και Ηγεσία της ΕΛΑΣ αντίστοιχα. Οτιδήποτε λιγότερο, θα σημάνει υποχώρηση στην πράξη της επιβολής του νόμου και της τάξης και μπορεί να αποτελέσει απαρχή μεγαλύτερων δεινών όχι μονάχα για την περιοχή αλλά και για την ίδια την χώρα. Οι καιροί ου μενετοί και ουδείς μπορεί να γνωρίζει από πού θα προέλθει η σπίθα που πιθανώς θα βάλει φωτιά στα «ξεραμένα» τόπια …..

Keywords
Τυχαία Θέματα