Τυχαία συνέλαβαν τους καταζητούμενους Σακκά και Σεϊσίδη

13:29 5/8/2016 - Πηγή: Antinews

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οδηγήθηκαν, πριν από λίγη ώρα, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς Κώστας Σακκάς και ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα», Μάριος Σεϊσίδης, που συνελήφθησαν τυχαία χθες το απόγευμα, στη

Σπάρτη.

Η σύλληψη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη έγινε στη Σπάρτη, από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία θεώρησαν ύποπτα και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Τότε, ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης.

Σε κάποια στιγμή, οι Κ.Σακκάς και Μ.Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Στη συνέχεια, κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, το οποίο τούς ταυτοποίησε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο, από περιοχή της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε πάνω τους οπλισμός, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί τώρα έρευνες για να βρει το κρησφύγετό τους. Αυτή την ώρα οι δύο συλληφθέντες μεταφέρονται από τη Σπάρτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ πρόκειται να οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα.

Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων “ληστών με τα μαύρα”. Σημειώνεται ότι είχε επικηρυχθεί το 2009, μαζί με τον αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως μέλη των «ληστών με τα μαύρα».

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Ο «Ρουβίκωνας» προκαλεί: Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους Σεϊσίδη και Σακκά

Στη στήριξή τους στους καταζητούμενους για τρομοκρατικές επιθέσεις Μ. Σεϊσίδη και Κ. Σακκά, εκφράζει με νέα προκλητική ανάρτηση στον ιστότοπο Indymedia, ο «Ρουβίκωνας».

Σακκάς και Σεϊσίδης συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη μετά από καταδίωξη από ανθρώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς δεν σταμάτησαν για έλεγχο.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Η είδηση σύλληψης των συντρόφων Μ .Σεϊσίδη και Κ .Σακκά στην περιοχή της Σπάρτης διαφαίνεται να είναι γεγονός. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα τα ένστολα σκυλιά να επιτεθούν και να τους προκαλέσουν σοβαρά χτυπήματα. Η καταστασή της υγείας τους, μέτα τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν, χρήζει νοσοκομιακής φροντίδας, καθώς τα βρωμόχερα των μπάτσων επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο πάνω στα ανυπεράσπιστα κορμιά των συντρόφων.

Εμείς από τη μεριά μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συντρόφους και παίρνουμε δύναμη να αντιπαλέψουμε τις νέες κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον τους από το αναλλοίωτο υψηλό ηθικό τους.

Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους γουρούνια

Αλληλεγγύη στον Μάριο Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά

Ούτε βήμα πίσω από το όραμα της κοινωνικής επανάστασης

Υ.Γ Οι σύντροφοι δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στην Αθήνα, ενώ άγνωστο παραμένει πού και πότε θα διακομιστούν σε κάποιο νοσοκομείο της περιοχής για την παρόχη της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας»

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα