Πληρωνουν ακομα και τις μπαγκετες για τα τυμπανα οι μαθητεσ!

Γράφει ο Θωμάς Σιδέρης
Ακόμα και τις μπαγκέτες για τα τύμπανα εν όψει των μαθητικών παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28 Οκτωβρίου υποχρεώνονται να αγοράζουν οι μαθητές σε κάποια σχολεία. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο...
1ο λύκειο Κερατσινίου, σε μια περιοχή με τεράστια κοινωνικά ζητήματα και με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας όχι μόνο στην Αττική αλλά πανελλαδικά. Το παράδοξο σε αυτή την ιστορία είναι ότι τόσο η διευθύντρια του σχολείου όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δηλώνουν άγνοια για το γεγονός. Οι μόνοι που
τελικώς το γνωρίζουν είναι οι γονείς και οι μαθητές που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τις μπαγκέτες για τα τύμπανα. Και μπορεί το ποσό να μην είναι μεγάλο, δεν μπορεί όμως να περάσει και απαρατήρητο.
Την ώρα που όλο και περισσότεροι μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο λόγων των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, την ώρα που δεν έχουν να αγοράσουν από το κυλικείο ακόμα και μια τυρόπιτα, την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι μαθητές βάζουν το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν στην ουσία τη συμμετοχή τους στις παρελάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω Δήμο περισσότερες από 200 οικογένειες ζουν σε απελπιστικές και απάνθρωπες συνθήκες, αφού ο νεοσυσταθείς δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές ακόμα και 13 μηνών. Επίσης, η γειτνιάζουσα Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη βρίσκεται στο απόλυτο τέλμα, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Το fimotro επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πέτρο Καψοκόλη, στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, ζητώντας να μάθει για ποιο λόγο πληρώνουν οι μαθητές τις μπαγκέτες και όχι η σχολική επιτροπή. Ο κος Καψοκόλης, ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε ότι το σχολείο έλαβε πρόσφατα την επιχορήγηση από τον Δήμο και επομένως η σχολική επιτροπή θα ήταν σε θέση να καλύψει το σχετικό κονδύλι. Επεσήμανε δε ότι σύντομα ο Δήμος θα είναι σε θέση να προσφέρει δεκατιανό στους μαθητές, αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου.
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Κερατσινίου κα Βασιλειάδου δήλωσε με τη σειρά της και εκείνη άγνοια για το γεγονός, ενώ δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο για να δει τι θα γίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά.. Στην ερώτηση όμως εάν τελικώς προτίθεται να πληρώσει τις μπαγκέτες το σχολείο και όχι οι μαθητές, απάντησε θετικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα