Σκάνδαλο στα ΕΛΤΑ

Έναν πολύ «ελληνικό τρόπο» φαίνεται ότι επέλεξε η Διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Αίγινα προκειμένου να προχωρήσει στις προσλήψεις που θεωρούσε αναγκαίες. Για την ακρίβεια σύμφωνα σε καταγγελία που έκανε δημότης του νησιού σχετικά με την προκήρυξη των ΕΛΤΑ για της Αίγινας , κατηγορεί τους τοπικούς φορείς για μη δημοσίευση της προκήρυξης σε τοπική εφημερίδα και τον ΟΑΕΔ για παρεμπόδιση

των υποψηφίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων Φώτης Λαζαρόπουλος, οι δημότες που ενδιαφέρονται για την εν λόγω προκήρυξη θα πρέπει να περάσουν από σαράντα κύματα, καθώς για να πάρουν μια βεβαίωση ανεργίας πρέπει ή να πάνε στον Πειραιά, πράγμα που σημαίνει κόστος 20 ευρώ για τα εισιτήρια, ή να κάνουν μια απλή αίτηση στα ΚΕΠ Αιγίνης και να την έχουν με φαξ σε μια μέρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρόπουλος, που είναι άνεργος 31 μήνες, αυτό πλέον δεν είναι εφικτό, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί υποψήφιοι παρότι έχουν κάνει στα ΚΕΠ τη σχετική αίτηση από την περασμένη εβδομάδα να μην έχουν πάρει στα χέρια τους τη βεβαίωση ανεργίας.

Την ίδια ώρα, λέει χαρακτηριστικά, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού η τελευταία μέρα είναι τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, στην γραπτή καταγγελία του, ο καταγγέλλων σημειώνει πως οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Αιγίνης σε ερώτησή τους προς τον ΟΑΕΔ έλαβαν την απάντηση ότι έχουν πολλή δουλειά και αν θέλουν να αφήσουν το ΚΕΠ και να πάνε να βοηθήσουν. Παράλληλα, σημειώνει πως όσοι προσπάθησαν να βρουν στο τηλέφωνο την υπεύθυνη διαλογής των αιτήσεων στα ΕΛΤΑ απέτυχαν, καθώς δεν το σήκωνε κανένας.

«Αναρωτιέμαι αν το παιχνίδι είναι στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος», λέει καταλήγοντας ο κ.  Λαζαρόπουλος και σημειώνει πως «αν είναι έτσι, τότε ας πάρουν κατευθείαν τους υπαλλήλους που θέλουν και ας μη βάζουν σε τέτοια χρονοβόρα και επιζήμια διαδικασία τους ανέργους δημότες της Αίγινας».

Keywords
Τυχαία Θέματα