Στη βουλγαρια προσπαθουν να σχηματισουν κυβερνηση...

20:07 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Tην πρόταση του για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα ο Πλάμεν Ορεσάρσκι μετ ά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ...
Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τον Μπόικο Μπορίσοφ, τον επικεφαλής του κόμματος που κατέκτησε την πρώτη θέση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τους κόλπους του οποίου προέρχεται ο κ. Ορεσάρσκι, είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου
διαβουλεύσεις με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Ορεσάρσκι θα έχει συνάντηση τόσο με εκπροσώπους του εθνικιστικού Ατάκα όσο και με το κίνημα της πρώην επιτρόπου Μεγκλένα Κούνεβα, Βουλγαρία για τους Πολίτες, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο δεν έλαβε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή.
Στις εκλογές της 12ης Μαΐου, τέσσερα κόμματα κατάφεραν να περάσουν το όριο του 4% για την είσοδο στη Βουλή και συγκεκριμένα το GERB, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το Ατάκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα