Αφόπλισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

08:45 15/5/2015 - Πηγή: Bam

Πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή κριτική άσκησαν και άλλα στελέχη, ανάμεσά τους

ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος εστίασε στο ό,τι ήταν λάθος η αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο καθορισμός της ατζέντας θα απασχολήσει για δεύτερη συνεχή ημέρα το “Brussels Group”, το οποίο θα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με αυτοπρόσωπη παρουσία αναμένεται το πιθανότερο τη Δευτέρα. «Μέχρι την Τρίτη μπορεί να υπάρξει λύση» φέρεται να είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μερική συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, εξαιρουμένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προέβλεψε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα, Πόουλ Τόμσεν. Όπως είπε θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να χρηματοδοτήσουν τη χώρα μας με αντάλλαγμα να ληφθούν μέτρα. Ταυτόχρονα πηγές του Ταμείου χαρακτήρισαν αναληθείς τις πληροφορίες περί σχεδίου «Plan B» για την Ελλάδα.

Να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, με αιχμή το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015». «Λένε ψέματα στο εσωτερικό. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας το Μαξίμου σχολίασε ότι «το πλεόνασμα θράσους του κ. Σαμαρά υπερέβη όλες τις προβλέψεις».

Δεν θα τεθεί πριν τον Ιούλιο το θέμα, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για ενδεχόμενη ένταξη της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των “BRICS”. Η διακρατική συμφωνία συγκρότησης αναπτυξιακής τράπεζας υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 από τις κυβερνήσεις Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νοτίου Αφρικής.

Στη φάκα του πόθεν έσχες πιάστηκε επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Με -επίσης- αδικαιολόγητη περιουσία βρέθηκαν τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι. Οι φάκελοί τους στέλνονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες.

Πέρασε το crash test συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο τελευταίος νόμος του 2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Ομόφωνα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι ο νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν ακίνητα που δεν έχουν άδεια, έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις, ημιυπαίθριους αλλά και όσα κτίσματα έχουν γίνει με αλλαγές χρήσης γης.

ΚΑΙΡΟΣ: Ζέστη και αφρικανική σκόνη στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, θα «σκαρφαλώσει» στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα