Ερνάνι on fire!

22:01 20/3/2016 - Πηγή: Bam
Αδιάφορος βαθμολογικά… Ε και; Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 27η αγωνιστική της Super League, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ερνάνι, ο οποίος βρήκε δίχτυα στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου (1′) και στο ξεκίνημα του δευτέρου (49′). Ο Δημούτσος μείωσε για τους γηπεδούχους και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 90′.

Οι πρωταθλητές και μαθηματικά «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν
τη βαθμολογική διαφορά τους από τη δεύτερη ΑΕΚ (+20), έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο! Την ίδια ώρα, μόνο με… θαύμα πλέον θα μπει στην πρώτη 5άδα η ομάδα της Πελοποννήσου, η οποία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι με τον Μάσα (43′).

Στα αρνητικά, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Καπίνο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Αστέρας περιμένει τα νεότερα από τον τραυματισμό του Ιγκλέσιας, ο οποίος έγινε υποχρεωτική αλλαγή στην «ανάπαυλα». Μάλιστα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι γηπεδούχοι «έπεσαν» στο δεύτερο μέρος.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, όπως κάνει στα περισσότερα ματς, και κατάφερε να βρει δίχτυα με το «καλημέρα». Μόλις 37 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Φορτούνης βρήκε τον Ερνάνι με έξοχη κάθετη πάσα και ο Πορτογάλος νίκησε τον Θεοδωρόπουλο σε τετ α τετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, όσο ο ηγέτης τους και δημιουργός του τέρματος είχε το περιθώριο να κάνει παιχνίδι… ελεύθερα. Ο Μάκης Χάβος αντιλήφθηκε την αδυναμία των γηπεδούχων και έδωσε εντολή στον Ιγκλέσιας να αναλάβει προσωπικά το μαρκάρισμα του Φορτούνη. Ο Αργεντινός, χρησιμοποιώντας και δυνατά μαρκαρίσματα μερικές φορές, κατάφερε να τον περιορίσει.

Οι Αρκάδες αναθάρρησαν και έγιναν απειλητικοί, όντες ανώτεροι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τους νταμπλούχους Ελλάδας με μόλις μια τελική, έναντι οκτώ των «κιτρινομπλέ»! Στο 17′ το αδύναμο πλασέ του Μπερτόλιο μπλόκαρε ο Καπίνο, στο 22′ -από εκτέλεση φάουλ του Μάσα από αριστερά- η κεφαλιά του Ζησόπουλο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (23′) την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Λόυι, έπειετα από σέντρα του Μάσα από αριστερά.

Η κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε για τους γηπεδούχους στο 43′, όταν ο Λούι έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μάσα με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι! Εστω κι έτσι, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδσμα στο σκορ (1-0).

Ο Ιγκλέσιας δέχτηκε χτύπημα στο γόνατο στο πρώτο μέρος, όμως, και ο τεχνικός του Αστέρα υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει με τον Τσάβες, με την έναρξη του δευτέρου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος και, αφού έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ντα Κόστα, ο οποίος πλάσαρε άουτ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη (47′), κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0.

Αυτό συνέβη στο 49′, όταν ο Κασάμι έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Πορτογάλος έφυγε στην… πλάτη του Ζησόπουλου και νίκησε για δεύτερη φορά τον Θεοδωρόπουλο. Με λίγα λόγια, σε δυο τελικές προσπάθειες σημείωσε ισάριθμα τέρματα και ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.

Μάλιστα, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα μπορούσε να φτάσει στο 3-0 στο 69′, όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μιλιβόγεβιτς, στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, ο Σέρβος σούταρε δυνατά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος το εξουδετέρωσε. Το αρνητικό για τους Πειραιώτες είναι η αντικατάσταση λόγω τραυματισμού του Καπίνο, ο οποίος έπαιξε βασικός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και στέκεται άτυχος, σε μια περίοδο που ο Πορτογάλος τεχνικός σκεφτόταν να τού δώσει συνεχόμενα ματς.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για το 3-0, με το μακρινό σουτ του Ντουρμάζ στο 80′, που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε «απάντηση» και στην κεφαλιά του Κασάμι (83′), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σουηδού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 90′, με μακρινό σουτ του Δημούτσου στη δεξιά γωνία του «κρύου» Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ διατήρησε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους και τούς εξασφάλισε τη νίκη στο 93′, όταν απέκρουσε το πλασέ σε τετ α τετ (από πλάγια θέση) με τον Στανισάβλιεβιτς.

ΣΚΟΡΕΡ: 90′ Δημούτσος – 1′, 49 Ερνάνι

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (Τσάβες), Δημούτσος, Μπερτόλιο, Φερνάντες (62′ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (85′ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (73′ Ρομπέρτο), Ομάρ, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (63′ Ντομίνγκες), Πάρντο (63′ Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.
Keywords
Τυχαία Θέματα