ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ....... ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

17:36 20/1/2015 - Πηγή: Bam

Υλικά

400 γρ σιμιγδάλι χοντρό400 γρ σιμιγδάλι ψιλό.500 γρ. ζάχαρη500 γρ. βούτυρο γάλακτος.5 αυγά3 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο1 βανίλια σκόνη1 μεγάλο λεμόνι , το ξύσμα του2 κουταλιές της σούπας κονιάκ1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερΑμύγδαλα σε φετάκια καβουρντισμένα ή ινδοκάρυδο και σαντιγί ή παγωτό για το γαρνίρισμαΓια το σιρόπι1 κιλό ζάχαρη4 ποτήρια νερό1βανίλια1 η φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Αρκετή ώρα πριν φτιάξετε τη γιαουρτόπιτα ετοιμάζετε το σιρόπι γιατί πρέπει να
κρυώσει εντελώς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη τη βανίλια και το νερό, ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθεί προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού και βράζετε για 7΄-8΄. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Ανακατεύετε τα 2 είδη σιμιγδαλιού με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Αλείφετε ένα ταψί διαμ. 49 εκατοστών με βούτυρο Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά κατά μικρές ποσότητες τα γιαουρτάκια .Συνεχίζετε προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ και τέλος, χαμηλώνοντας την ταχύτητα, ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα σιμιγδαλιού Απλώνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180°C, προθερμασμένο, για περίπου 50 -60΄ μέχρι μία ώρα, ανάλογα με το φούρνο.Αμέσως μόλις βγάλετε τη γιαουρτόπιτα στο φούρνο, καυτή ακόμα, την περιχύνετε με το σιρόπι, εντελώς κρύο, πασπαλίζετε την επιφάνεια με ινδοκάρυδο ή καβουρδισμένα αμύγδαλα και την αφήνετε να κρυώσει τελείως προτού την κόψετε. Τη σερβίρετε με σαντιγί ή με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα