Παραμονή στο ευρώ "βλέπει" η Moody's!

12:32 14/1/2015 - Πηγή: Bam

Σχετικά απίθανο χαρακτηρίζει την Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης «Moody's» το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, μία έξοδος κράτους – μέλους θα διέσπειρε, ουσιαστικά, κεντρόφυγες τάσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου και γι’ άλλες χώρες.

«Χωρίς το πρώτο Μνημόνιο θα είχαμε χρεοκοπήσει» υποστήριξε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα λέγονται περί μυστικής συμφωνίας με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν πριν από τις εκλογές του 2009, για προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο.

«Δεύτερη ευκαιρία» δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους που αμείβονται με μπλοκάκια προκειμένου να ενταχθούν στην κλίμακα των μισθωτών. Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου μπορούν να δηλώσουν ως επαγγελματική έδρα την κατοικία τους χωρίς κυρώσεις.

Έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, συνέλαβε η Αστυνομία στην Καλαμάτα. Σε βάρος των δύο έχει σχηματιστεί δικογραφία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Έληξε στις 12 το μεσημέρι ο συναγερμός στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, το οποίο είχε εκκενωθεί προληπτικά ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Η απειλή του αγνώστου αποδείχτηκε τελικά κακόγουστη φάρσα.

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και αναζητείται ακόμη ένα. Οι δράστες έπαιρναν δείγματα DNA από τους ασθενείς, στους οποίους υπόσχονταν ένα δήθεν θαυματουργό ρωσικό φάρμακο, έναντι υπέρογκων χρηματικών ποσών.

Ανάρπαστο έχει γίνει στη Γαλλία σήμερα το φύλλο της «Charlie Ebdo», μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις. Η σατυρική εφημερίδα, επέλεξε για την πρώτη της σελίδα σκίτσο που απεικονίζει δακρυσμένο τον προφήτη Μωάμεθ να κρατά πινακίδα με την επιγραφή «είμαι κι εγώ Σαρλί».

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιωμένος στην Αττική με εξασθένηση των ανέμων και ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα