Πρώτο βήμα προς έντιμο συμβιβασμό Ελλάδας - Ευρώπης!

15:17 19/3/2015 - Πηγή: Bam

Μικρά βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος της ρευστότητας με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, και όχι ρήξη, αναμένονται στην αποψινή μίνι διάσκεψη για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει πολιτική λύση στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, συμφωνία που θεωρούν ως αφετηρία και οι έξι συνομιλητές του, Γιουνκέρ, Μέρκελ,

Ντράγκι, Ολάντ, Τουσκ, και Ντάισελμπλουμ.

«Αυτό που θα πω στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το βράδυ θα είναι να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας πως έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του Grexit.

Πριν την πολυμερή διάσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ. «Ούτε σήμερα, ούτε την προσεχή Δευτέρα θα πρέπει να αναμένουμε οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα», διαμήνυσε η γερμανίδα καγκελάριος, αναχωρώντας από το Βερολίνο για Βρυξέλλες.

Την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, υπογράμμισε, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Παρότι δεν είναι στην ατζέντα, θα μιλήσω με τους συναδέλφους του ΕΛΚ. Αυτή είναι η αποστολή μου και είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτήν» σημείωσε ο κ. Σαμαράς που συνοδεύεται από τον στενό συνεργάτη του, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Σημαντικές είναι οι ζημιές στο κτίριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την εξαήμερη κατάληψη των αντιεξουσιαστών. Σπασμένα έδρανα και τζάμια, άφαντοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προτζέκτορες, ο πρώτος απολογισμός.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, επανέρχεται από τη Δευτέρα, 23 του μηνός, ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς». Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας, ανάμεσά τους το Χαλάνδρι και η Καλλιθέα.

Χαρακτηριστικά γενοκτονίας στις επιθέσεις των τζιχαντιστών κατά των Κούρδων «Γεζίντι» του Βορείου Ιράκ, προσδίδει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού, οι ωμότητες που διαπράττονται εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους, δείχνουν την πρόθεση του ISIS να αφανίσει τους «Γεζίντι».

ΚΑΙΡΟΣ: Μεταβολή με τοπικές βροχές αύριο Παρασκευή στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα