Απολογία Πάρκερ για την αντισημιτική χειρονομία…

Σε δημόσια απολογία για την αντισημιτική χειρονομία την οποία κάνει σε παλιότερη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα (30/12), προχώρησε ο Τόνι Πάρκερ. Ο Γάλλος γκαρντ των Σπερς ζήτησε συγγνώμη τόσο για τον ίδιο όσο κι εκ μέρους του συμπαίκτη του, Μπορίς Ντιό (που φαίνεται να κάνει το ίδιο), καθώς προκάλεσε αναστάτωση στην πατρίδα του με την συγκεκριμένη κίνηση. Σε μία φωτογραφία με τον Γάλλο κωμικό, Ντιεντόν, ο Πάρκερ φαίνεται να κάνει την χειρονομία «quanelle», η οποία χρησιμοποιείται από τον Ντιεντόν και έγινε σύμβολο του αντισημιτισμού. Αλλά με γραπτή δήλωσή του, ο σταρ

του Σαν Αντόνιο εξήγησε πως «αυτή η χειρονομία ήταν μέρος της κουλτούρας της Γαλλίας για πολλά χρόνια και μόλις πρόσφατα έμαθα πως πλέον αποτελεί αρνητική κίνηση. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 και θεώρησα πως είναι μέρος ενός κωμικού προγράμματος. Δεν γνώριζα ότι μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι προσβλητική ή επιβλαβής για κάποιους».

Ο MVP του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ, που είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα σχόλιο στην Σλοβενία, που θεωρήθηκε ομοφοβικό, πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που έμαθα τι σημαίνει πια η χειρονομία, δεν την επανέλαβα ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι ειλικρινά για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή βλάβη προκλήθηκε από την συμπεριφορά μου. Ελπίζω αυτό το ατυχές γεγονός να γίνει παράδειγμα και να μας θυμίσει ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που αφορούν την ιστορία μας, αλλά και μπορεί να προκαλέσουν πόνο και μίσος». Το ΝΒΑ δεν σχολίασε ακόμη το θέμα, καθώς άνθρωποι της Λίγκας ενημερώνονται για το ζήτημα και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποια τιμωρία η επίπληξη στον Πάρκερ. Το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση καθώς έγινε πρωτοσέλιδο μόλις 2 μέρες μετά την αντίστοιχη ενέργεια του Γάλλου ποδοσφαιριστή της Γουέστ Μπρομ, Νικολά Ανελκά, έπειτα από γκολ στον σαββατιάτικο (28/12) αγώνα με την Γουέστ Χαμ, για την αγγλική Πρέμιερσιπ. Η «quanelle», που είναι μία κίνηση στην οποία το χέρι να αγγίζει τον ώμο του άλλου χεριού, έχει λάβει τον χαρακτήρα του «αντίθετου ναζιστικού χαιρετισμού» και είναι σήμα-κατατεθέν του κωμικού Ντιεντόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα