Μαθήματα (δωρεάν) προπονητικής

Νιώθω την υποχρέωση να δείξω στον Γιάννη Τζήμα πως γίνεται η αντιμετώπιση του pick n roll, πότε πρέπει να κάνει αλλαγές στα μαρκαρίσματα, πότε να βγαίνει κάθετα ο ψηλός και να κάνει hedge out, πότε να επιλέγει push. Θεωρώ ότι εφαρμόζει λάθος τη side defense και πως με shadow άμυνα θα είχε ήδη ανεβεί κατηγορία.

Όχι, δεν έχω δίπλωμα προπονητικής, αλλά από τη στιγμή που ο πρόεδρος των Τρικάλων, Νικόλαος Χλωρός, αποφάσισε να κάνει

μαθήματα δημοσιογραφίας (φαντάζομαι κι αυτός δεν έχει δίπλωμα δημοσιογραφίας, ενώ εμείς -για παράδειγμα- διαθέτουμε στο site δύο ενεργούς καθηγητές δημοσιογραφίας, ο υπογράφων και ο Γιώργος Νικολάου), γιατί να μην κάνουμε κι εμείς μαθήματα προπονητικής;

Τσάμπα είναι. Και είμαστε και πιο ευγενικοί, αφού κλείνουμε το μάθημα προς τον φίλτατο (και εξαιρετικό κόουτς) Γιάννη, χωρίς την επωδό "Ντροπή σου".

"Κύριοι ορισμένων Αθηναϊκών μπασκετικών site έχουμε συνηθίσει στη δημοκρατική αυτή χώρα που ζούμε τα δικαστήρια και οι δίκες να γίνονται από δικαστικούς λειτουργούς και όχι από δημοσιογράφους ή bloggers" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Τρικάλων.

Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται σε μας, αλλά δεν μας νοιάζει. Προφανώς έχει μπλέξει την κριτική με τη δίκη, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στη δημοκρατική του αντίληψη, προφανώς, δικαίωμα έχει κάποιος να εκθειάζει την ομάδα του (ΚΑΙ ΜΟΝΟ), αφού συνεχίζοντας αναφέρει:

"Είναι δυνατόν 5 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα να μην λέτε τίποτα για τον υπέροχο κόσμο της πόλης μας, για την άψογη συμπεριφορά του (ευτυχώς που ο προπονητής της Κηφισιάς τα ανέφερε στη συνέντευξή του), για την τρομερή ροή του αγώνα, για την επική ανατροπή του σκορ από την ομάδα μας, για την απίστευτη αστοχία των καλύτερων αθλητών της Κηφισιάς και στέκεστε μόνο δύο ημέρες τώρα στο γεγονός ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαμε καθυστέρηση χρόνου κατά 57 κλάσματα του δευτερολέπτου και μέτρησε το νικητήριο καλάθι της ομάδας μας; Ντροπή σας!".

Στο εξής, λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε την κριτική κάθε αγώνα (εμείς τα… "αθηναϊκά site") θα λέμε τα πέντε ζήτω (κατά το κομμουνιστικό πρότυπο), θα κάνουμε τρεις δεήσεις υπέρ των υπέροχων απανταχού οπαδών, θα πίνουμε νερό στο όνομα των προέδρων και ποτέ μα ποτέ ("jamais" που λένε και οι Γάλλοι) δεν θα ασχολούμαστε με ποταπά πράγματα, όπως ένα ανθρώπινο λάθος, ή μια μικρή καθυστέρηση χρόνου. Άλλωστε τί είναι ένα δευτερόλεπτο (57 κλάσματα, μην συγχύζεστε) μπροστά στην αιωνιότητα;

Υπήρξαν κι άλλα μαθήματα κανονισμών και λειτουργίας, διαιτητών και κομισάριων. Όπως για παράδειγμα ότι "οι διαιτητές βάσει κανονισμού οφείλουν (και κυρίως ο πρώτος διαιτητής) να πουν ότι το καλάθι μετράει λαμβάνοντας υπόψη τον ήχο της κόρνας και τίποτε άλλο (κάμερες, φιλάθλους και κομισάριο!)".

Αλήθεια, τότε γιατί είδαν το επαναληπτικό βίντεο; Το χρονόμετρο κόλλησε, αλλά δεν άκουσαν και την κόρνα; Στο βίντεο, έχει αλήθεια καλύτερο ήχο από τον φυσικό; Γιατί, θαρρώ, πως οι διαιτητές όταν σκύβουν πάνω από την οθόνη βλέπουν, δεν ακούν. Εκτός κι αν η εικόνα σπάει το φράγμα του ήχου, αλλά εδώ στην Αθήνα δεν έχει φτάσει αυτού του είδους η τεχνολογική επανάσταση, που μάλλον έχει κάνει στάση στον θεσσαλικό κάμπο.

Να σοβαρευτούμε: Πολλάκις, από αυτό εδώ το site, έχουμε αναγάγει σε μείζον θέμα την ανάγκη εξάπλωσης του μπάσκετ στο πανελλήνιο. Όχι τώρα που ενδέχεται (με το καλό) να ανεβούν τα Τρίκαλα, αλλά εδώ και χρόνια. Από αυτό το σημείο, μέχρι του να έρχεται ο καθένας και να κάνει υποδείξεις για το πώς και τί θα γράφουμε, έχει απόσταση.

Η ομάδα των Τρικάλων ενδεχομένως να είναι έτοιμη για τα "σαλόνια" της Α1. Η διοίκησή της αποδεικνύει πως ζει στα στενά όρια του δήμου, με τις αναφορές σε "αθηναϊκά" site. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αν σας χαλάει, να διαβάζετε μόνο τα τοπικά.

Θα γράφουμε, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που είδαμε είναι πως το καλάθι είναι πιο εκπρόθεσμο κι από τα εκπρόθεσμα. Θα γράφαμε το ίδιο κι αν η Κηφισιά κέρδιζε με το ρολόι κολλημένο. Κι ας μην άρεσε στη διοίκησή της. Άλλωστε, δεν μας αρέσει να αρέσουμε.

Υ.Γ.: Δεν έχω δει την ταυτότητα του κ. Μηναρετζόπουλου, αλλά σε όλες τις αναφορές της ΕΟΚ, της ΟΔΚΕ, κτλ., το επίθετό του γράφεται με "ήτα". Το λέω, γιατί ένας "καθηγητής" δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καλό είναι να μην υποπίπτει σε λάθη.

Υ.Γ.1: Κι ένα "μάθημα" από την πλευρά μας, για να μην σας χρωστάμε: Αν (με το καλό, επαναλαμβάνω) ανεβούν τα Τρίκαλα στην Α1, καλό θα είναι να αρχίσετε να εκπαιδεύεστε στην κριτική μας, γιατί θα είναι -όπως και σε όλες τις άλλες ομάδες- καθημερινή κι έντονη. Όχι ιδιαίτερη. Ίση με όλους τους άλλους. Έτσι κάνουμε εμείς στην Αθήνα.

Χαιρετίσματα στα πανέμορφα (και το εννοώ) Τρίκαλα.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα