Ολυμπιακός - Κολοσσός 70-65

Με την... ψυχή στο στόμα κατάφερε να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο… άχρωμο και άοσμο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ με αντίπαλο τον Κολοσσό. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε με 70-65 δείχνοντας μία κάκιστη έως αδιάφορη εικόνα, κάνοντας όμως παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των επόμενων αγνωιστικών υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα.

Η χαλαρότητα της ομάδας του Πειραιά στο πρώτο ημίχρονο ήταν… εκνευριστική με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην μένει καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειχναν οι παίκτες του στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα, αλλά ο Κολοσσός είχε τη δυνατότητα από την πλευρά του, χωρίς να υποστεί ιδιαίτερη πίεση να μείνει κοντά στο σκορ και να δυσκολέψει το έργο τους. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 20-16, χωρίς όμως να έχει ικανοποιήσει κανέναν.

Στη συνέχεια η εικόνα των Πρωταθλητών Ευρώπης έγινε ακόμη χειρότερη με τον Πέρκινς να μην βοηθάει καθόλου και τον Βασίλη Σπανούλη να είναι εκτός ρυθμό. Ο Τζος Πάουελ προσπάθησε και κατάφερε να πετύχει κάποιους πόντους, ωστόσο η εικόνα των Πειραιωτών ήταν απογοητευτική. Ενδεικτικό της χαλαρότητας και της έλλειψης συγκέντρωσης ήταν οι 11/22 βολές που είχαν οι γηπεδούχοι που έκλεισαν το πρώτο μισό του αγώνα με 33-32.

Η ίδια εικόνα… ακολούθησε τον Ολυμπιακό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κολοσσό να παραμένει στο παιχνίδι και να προσπαθεί να επιβάλλει πλέον τον δικό του ρυθμό. Τα λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα, ωστόσο μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αποβλήθηκε και με 5 φάουλ τα δεδομένα άλλαξαν. Οι "ερυθρόλευκοι"… ξύπνησαν (για λίγο) και κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 54-49.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Κολοσσός κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στο καλάθι και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορά απέναντι στην ομάδα της Ρόδου, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να καλεί ξανά και ξανά τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως μπήκαν τα σουτ για την ομάδα του Πειραιά που κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 70-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-32, 54-49, 70-65.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 14 (2), Άντιτς 15 (1), Σπανούλης 3, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 12 (1), Πέρκινς, Παπανικολάου 12 (1), Κατσίβελης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 3, Κουμπούρας 4, Χάτεν 13, Καλαϊτζής 3 (1), Καλαμπόκης 5, Άουτερμπριτζ 3 (1), Κουκουλάς 1, Νάτσφεϊ 5 (1), Λάνγκφορντ 7 (1), Κάπελαν 7 (1), Όσμπι 14.

Keywords
Τυχαία Θέματα