Ουκρανία… off για το Ευρωμπάσκετ, αναζητούνται διοργανωτές!

Το Ευρωμπάσκετ 2015 δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία οριστικά και αμετάκλητα! Αυτό που διαφάνηκε μετά την έναρξη των συγκρούσεων και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη συγκεκριμένη χώρα ήταν η… αφαίρεση της διοργάνωσης, η οποία έγινε πραγματικότητα με τη… σφραγίδα του Κεντρικού Γραφείου της FIBA Europe που συνεδρίασε την Παρασκευή (13/6). Η Ουκρανία πάντως θα έχει… προτεραιότητα στην κούρσα ανάληψης του Ευρωμπάσκετ

2017.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν το κυριότερο στην ατζέντα της συνεδρίασης, από την οποία αποφασίστηκε πως το Ευρωμπάσκετ 2015 θα αλλάξει χέρια, με περισσότερες από μία χώρες να αναμένεται να πάρουν το χρίσμα ώστε να φέρουν από κοινού εις πέρας τη διοργάνωση! Μια διοργάνωση την οποία διεκδικούν 16 χώρες, που έχουν εκφράσει επιθυμία και η FIBA Europe ανακοίνωσε πως θα δέχεται κατάθεση υποψηφιοτήτων έως τις 31/7. Απόφαση αναμένεται μέσα στον Αύγουστο, με τα κριτήρια να είναι η εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις και η ετοιμότητα των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Αμφότερα τα κριτήρια πληροί η Ελλάδα, η οποία είναι ανάμεσα στις υποψήφιες διοργανώτριες χώρες και προτίθεται να διοργανώσει έναν όμιλο του Ευρωμπάσκετ, προφανώς αυτόν που θα συμμετέχει η Εθνική ομάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αλλαγή του format του προσεχούς Ευρωμπάσκετ, καθώς θα μείνει μόνο μία φάση ομίλων και οι νοκ άουτ αναμετρήσεις θα αρχίσουν από τη φάση των «16».

Keywords
Τυχαία Θέματα