Πάμε γήπεδο!

Με πέντε από τους επτά αγώνες της πρεμιέρας να κρίνονται στο καλάθι οι μπασκετόφιλοι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πιο συναρπαστικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που όπως όλα δείχνουν, με εξαίρεση όπως πάντα τις δύο πρώτες θέσεις, θα είναι συναρπαστικό και απρόβλεπτο με πολλά ντέρμπι και αγώνες που θα κρίνονται στις λεπτομέρειες όπως στα πέντε παιχνίδια που προανέφερα και τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν διαφορετικούς νικητές.

Τις... γκρίνιες περί μη κάλυψης των συγκεκριμένων αναμετρήσεων (ή κάποιων εξ αυτών) από τη Δημόσια τηλεόραση προκειμένου να τηρηθούν τα αποικιοκρατικά

συμβόλαια με τη διαφημιστική εταιρεία των δύο "αιώνιων" και τα οποία καθορίζουν στο 101% το πρόγραμμα της τηλεόρασης τα συμμερίζομαι αλλά έχω να προτείνω κάτι άλλο. Αντί να γκρινιάζουμε π.χ. που η ΕΡΤ δεν έδειξε τη ντερμπάρα Κολοσσός - Ρέθυμνο ή το θρίλερ της Καβάλας και της Δράμας να πάμε στο γήπεδο.

Αυτή είναι η "απάντησή" μας. Να γεμίσουμε τα γήπεδα και να δούμε αμφίρροπους αγώνες. Να δούμε τα πολλά νέα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ αφού ελέω της οικονομικής κρίσης (να, και κάτι που έκανε καλό) οι 14 ομάδες έως τώρα έχουν συμπληρώσει μόλις τα 2/3 των θέσεων των ξένων που δικαιούνται. Και μη σας φαίνεται μικρή η αναλογία αφού από τις 84 θέσεις ξένων οι 28 παραμένουν ορφανές!

Συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων είναι φυσικά πολύ νωρίς να βγουν αφού σχεδόν όλες είναι ανέτοιμες, ασύνδετες (απόδειξη τα πάνω από 210 λάθη στα 14 ματς, πάνω από 15 ανά ομάδα...) και θέλουν χρόνο για να ρολάρουν. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τις ομάδες που θα φτάσουν στην 4αδα ούτε αυτές που θα υποβιβασθούν τον Απρίλιο του 2013 καθώς μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη...

Keywords
Τυχαία Θέματα