Παρουσίαση Ουίγκινς από Καβς και η… «λύτρωση» του πατέρα του!

Βλέποντας τον κανακάρη του με την φανέλα των Καβς, οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/6) τον επέλεξαν στο Νο1 του ντραφτ, ο Μίτσελ Ουίγκινς δεν οραματίστηκε το γεμάτο προσδοκίες μέλλον. Ούτε το πολύ-αναμενόμενο παρόν. Αλλά "ταξίδεψε" στο «αμαρτωλό» παρελθόν του. Ο Μίτσελ Ουίγκινς, άλλοτε γκαρντ των Σίξερς και Ρόκετς, με σπουδαία θητεία στην ελληνική Α1 σε Μίλωνα, Σπόρτιγκ και Πανιώνιο, ένιωσε σαφώς περήφανος που ο 19χρονος Άντριου έφτασε στο ΝΒΑ και ετοιμάζεται ήδη να τον ξεπεράσει, αλλά παραδέχθηκε πως πλέον

μπορεί να αφήσει πίσω του τις άσχημες αναμνήσεις. Ο μπαμπάς Ουίγκινς, τιμωρήθηκε το 1986 με διετή αποκλεισμό από το ΝΒΑ για χρήση κοκαΐνης και για τούτο μετακόμισε προσωρινά στην Ευρώπη, βλέποντας πια την καριέρα του γιου του και σαν μία δική του δεύτερη ευκαιρία... «Η επιλογή του Άντριου μου δίνει την ευκαιρία να τα ξεχάσω όλα. Τώρα μπορώ να τ' αφήσω όλα πίσω και είναι μία μεγάλη στιγμή κυρίως για εκείνον. Αλλά κι εγώ μπορώ πλέον να κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια», εξήγησε ο 54χρονος σήμερα Μίτσελ Ουίγκινς, που μίλησε στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του Καναδού φόργουορντ από τους Καβαλίερς. Με τον μέχρι πρότινος σταρ του πανεπιστημίου του Κάνσας να λέει με αυτοπεποίθηση ότι «θέλω να μπω στο ΝΒΑ και να έχω άμεσα επιρροή, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά! Ευελπιστώ να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στο επόμενο επίπεδο και να είμαι καλός συμπαίκτης και ένας καλός επαγγελματίας για τον οργανισμό». Ο πιτσιρικάς, πάντως, βρέθηκε για λίγο στην... «σκιά» του πατέρα του, αφού ο εκπρόσωπος των Καβς τον σύστησε ως... «Μίτσελ», προτού διορθώσει το λάθος του!

Σε ερώτηση για τους προσωπικούς στόχους του, ο Άντριου Ουίγκινς τόνισε πως «θα ήθελα να είμαι μέλος της καλύτερης αμυντικής 5αδας, να αναδειχθώ κορυφαίος ρούκι και να φτάσω στο All Star Game». Τα λόγια του νεαρού έφεραν άμεσα χαμόγελα στο πρόσωπο του νέου κόουτς του Κλίβελαντ, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος με την σειρά του εξήγησε ότι «δεν φέραμε εδώ τον Άντριου για έναν χρόνο. Πρόκειται για έναν παίκτη καριέρας και εδώ δεν είναι σαν το κολέγιο, στο οποίο έπαιξε για μία σεζόν». Αντίστοιχα χαμόγελα στον πρώην τεχνικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ προφανώς θα έφεραν και οι επόμενες δηλώσεις του Μίτσελ Ουίγκινς, που τόνισε πως ο γιος του «έχει μάθει να είναι παίκτης του προπονητή. Θέλω να πιστεύω πως του έμαθα τον σωστό τρόπο να παίζει μπάσκετμπολ. Από την αρχή, όταν έλεγε πως θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα, του έλεγα πόσο σημαντική είναι η άμυνα, Του έδειξα πώς να μαρκάρει έναν καλό σουτέρ. Πώς να κυνηγά έναν γκαρντ με διείσδυση και του αρέσει η άμυνα». Ο 54χρονος Ουίγκινς θυμήθηκε και λίγο τα παλιά, λέγοντας ότι «παίζοντας στο Χιούστον με Χακίμ Ολάζουον και Ραλφ Σάμπσον, ήξερα ότι πρέπει να κάνω θυσίες στο παιχνίδι μου. Νομίζω πως ταίριαξα μαζί τους, αλλά είχα πολλά προβλήματα τότε και τώρα λέω πως θα έπρεπε να αποφύγω τα λάθη και να παίξω μαζί τους για 10 χρόνια»... Ο 19χρονος Άντριου έλαβε αθλητικά γονίδια και από την μητέρα του, Μαρίτα, δις αργυρή Ολυμπιονίκης στα σπριντ για τον Καναδά, αλλά αγάπησε το μπάσκετμπολ. Και όπως λέει ο πατέρας του, «όταν ήταν μικρός, όχι μόνο τον κέρδιζα, αλλά ήμουν και συχνά σκληρός μαζί του και τον χτυπούσα πάνω στις φάσεις! Ο μικρός θέλει να γίνει Hall Of Famer και για να το πετύχει, πρέπει να δουλέψει σκληρά. Πιστεύω ότι θα το πετύχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα