"Περήφανος για όσα κάναμε στο Μιλάνο!"

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, της περασμένης σεζόν, μίλησε για τη δική του απόδοση, τις προσδοκίες του αλλά και για τα όσα έχει κατορθώσει ο Ολυμπιακός στη μέχρι τώρα πορεία του στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία δεν ξεκίνησε ιδανικά, όμως μέσα από τη δουλειά και τη ψυχολογία των τιτλούχων κατάφεραν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να "μεταμορφωθούν".

Αναλυτικά:

Για τη δική του επίδοση και της ομάδας μέχρι τώρα

στην Ευρωλίγκα:
"Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την πορεία της ομάδας και που διορθώσαμε το κακό μας ξεκίνημα. Χαίρομαι και το βραβείο MVP του μήνα Νοέμβρη,  στο οποίο έπαιξαν ρόλο και οι νίκες της ομάδας μας.

Επειδή το μπάσκετ, όμως είναι ομαδικό άθλημα, για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την κακή αρχή, έπρεπε να μιλήσουμε όλοι μαζί, παίκτες και προπονητής και να βρούμε και πάλι τον καλό μας εαυτό. Έτσι, είμαστε στο τοπ 16, το οποίο αποτέλεσε και τον πρώτο μας στόχο για φέτος. Δεν έπρεπε να πετάξουμε στο σκουπίδια την περσινή μας προσπάθεια και τον τίτλο".

Και συνέχισε:

"Η πίεση μας ήταν πολύ μεγάλη κόντρα στην Τσεντεβίτα. Έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία. Όπως έχω πει και πάλι, αν δεν είσαι καλός στο παρκέ, μπορείς να ηττηθείς από τον οποιονδήποτε. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Εξάλλου, η Τσεντεβίτα είναι μία αξιόλογη ομάδα και ήρθε χωρίς να έχει κάτι να χάσει. Συνεπώς, όλο το βάρος ήταν σε εμάς".

Σημείο αναφοράς για την αναμόρφωση της ομάδας θεωρεί πως ήταν η νίκη στο Μιλάνο και αναφέρθηκε και στην πανηγυρική υποδοχή που είχαν από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας:

"Πιστεύω ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση. Είναι ότι καλύτερο μας συνέβη από την αρχή της διοργάνωσης. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως δεν αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή την υποδοχή. Αυτά τα πράγμα δεν συμβαίνουν συχνά και αντιπροσωπεύουν την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας γι’ αυτό που έκαναν για εμάς".

Για τις αναμετρήσεις κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και την ΕΦΕΣ:
"Μετά τη νίκη στο Μιλάνο ήξερα πως όλα θα άλλαζαν. Ήμουν σίγουρος και λίγες μέρες πριν το ματς με την Κάχα. Δουλέψαμε πάρα πολύ την άμυνα με τον κόουτς κάτι που μας βοήθησε και πέρυσι για την κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε την τύχη η άμυνά μας να αποτελείται από εξαιρετικούς παίκτες. Όλοι έχουν τον ρόλο τους σε αυτή την ομάδα. Και ο κόουτς και ο κάθε παίκτης".

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον τίτλο των Πρωταθλητών που κρατούν στα χέρια τους αλλά και για το ότι ο ίδιος είναι αρχηγός σε αυτή την ομάδα:
"Πάντα θέτουμε ψηλά τον πήχη. Έχουμε υψηλούς στόχους. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε τη δουλειά. Εξάλλου, πάντα ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που να κατακτά τίτλους.

Αισθάνομαι πολύ όμορφα γι΄ αυτό και απολαμβάνω να είμαι αρχηγός, αλλά κυρίως απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ. Όλοι μας πρέπει να απολαμβάνουμε το κάθε παιχνίδι αλλά και να προχωράμε βήμα-βήμα για την εκπλήρωση των στόχων μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα