Πόσο θα αντέξει;

Πέρα από τα γκαρντ (μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη), ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και στους ψηλούς. Και αυτό φαίνεται… Ο Τζος Πάουελ (όπως έχει αναφέρει και ο Γιώργος Κογκαλίδης σε άρθρο του) δεν μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, όσο και οι υπόλοιποι ψηλοί της ομάδας του Πειραιά, κάτι που κάνει τους "ερυθρόλευκους" ιδιαίτερα ευάλωτους στον τομέα των ριμπάουντ, όπως και στην άμυνα στο "ζωγραφιστό".

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης

έχασαν τη… μάχη των ριμπάουντ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (34-24 υπέρ του Παναθηναϊκού) και έμειναν από την αρχή πολύ πίσω στο σκορ, με συνέπεια να χάσει και το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Το ίδιο έγινε και στον αγώνα με τη Χίμκι (41-28, υπέρ της ρωσικής ομάδας), χωρίς όμως αυτή τη φορά να χάσει τον αγώνα.

Ο Πάουελ, πέρα από την κακή άμυνα, δεν δείχνει να βοηθάει ούτε στον τομέα αυτόν, όπως αποδείχτηκε και στη Ρωσία. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για πολύ λίγο (6’36’’) και αυτό γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα πλέον. Ο Λάσμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε… πλάκα, όπως και ο Λόντσαρ στον τελευταίο αγώνα της Ευρωλίγκας για το διάστημα που αγωνίστηκε ο Αμερικανός σέντερ.

Το πρόβλημα στα ριμπάουντ στον αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Ρωσίας, ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιήσει για ελάχιστο χρονικά διάστημα (12’ 40’’) τον Γιώργο Πρίντεζη και για περισσότερο τον Πέρο Άντιτς (27’17’’), προκειμένου να είναι δυνατός στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Σκοπιανός βοήθησε αρκετά (8 ριμπάουντ και πρώτος για την ομάδα του Πειραιά) τον Κάιλ Χάινς που λόγω ύψους (1μ98), σίγουρα χρειάζεται κάτι τέτοιο και έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε μία προσωρινή λύση.

Και λέμε προσωρινή, καθώς δύσκολα μπορεί να εγγυηθεί κάποιος πως η ομάδα του Πειραιά μπορεί να συνεχίσει έτσι και να μην έχει βοήθειες από έναν εξαιρετικό επιθετικό, όπως είναι ο Γιώργος Πρίντεζης.

Σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει βοήθεια στον συγκεκριμένο τομέα και από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος δείχνει να ανεβαίνει τελευταία, ωστόσο ο Έλληνας προπονητής πρέπει να βρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Εξάλλου, όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένα οι περισσότεροι προπονητές (αν όχι όλοι) στον κόσμο ο τομέας των ριμπάουντ είναι από τους πιο βασικούς σε έναν αγώνα μπάσκετ…

Keywords
Τυχαία Θέματα