Σοκ, αλλά... Final Four για το Louisville (vid)

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Final Four της Atlanta κατέληξαν με σχετική άνεση σε Michigan και Louisville, που επικράτησαν των Florida και Duke, αντίστοιχα, κυρίως γιατί έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και έδειξαν ποιος είχε το πάνω

χέρι στην αναμέτρηση.

Η "Elite 8" ολοκληρώθηκε, έτσι, με δύο εντυπωσιακές αναμετρήσεις, αλλά το μυαλό όλων βρίσκεται στον μεγάλο άτυχο της March Madness, τον γκαρντ των "Cardinals", ο οποίος έσπασε το πόδι του σε δύο σημεία (!) και, παρά τις κραυγές πόνου που έβγαζε τη στιγμή του τραυματισμού του, εμψύχωνε τους συμπαίκτες του ζητώντας τους να πάρουν τη νίκη. Συγκλονιστικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει…

Από τον Καναδά με αγάπη...

Ο… "βομβαρδισμός" του πρώτου ημιχρόνου από την περιφέρεια δια χειρός Nik Stauskas ήταν αρκετός για να δώσει στο Michigan τη νίκη απέναντι στο Florida (79-59).

Η ομάδα του John Beilein ξεκίνησε την αναμέτρηση με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με αποτέλεσμα να αποκτήσει από νωρίς ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα της τάξης των δεκαέξι πόντων (20-4 στο 7'). Οι "Wolverines" έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ αφήνοντας τους "Gators" να παλεύουν για να σώσουν την παρτίδα.

Μάταια, όμως, αφού το σφυροκόπημα από πλευράς Michigan συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και με τον Καναδό σούτινγκ γκαρντ Nik Stauskas να παραδίδει ένα προσωπικό σόου από την περιφέρεια (σ.σ.: 19π. με 5/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το… +24 (41-17) 16ο λεπτό βάζοντας από πολύ νωρίς τέλος στην υπόθεση "νίκη".

Παρόλ’ αυτά, η ομάδα του Billy Donovan δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Αντίθετα, πάλεψε και μείωσε τη διαφορά στους δεκαεφτά πόντους (47-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δείχνοντας, όμως, κάποια μικρά ψήγματα αντίδρασης και εγωισμού.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης βρήκαν τους "Gators" να κυνηγούν μανιασμένα κάθε διεκδικούμενη μπάλα και με την περιφέρειά τους να αναλαμβάνει δράση πλησίασαν στο -11 (47-36) με δεκαεφτά λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Η προσπάθεια, όμως, δεν απέδωσε καρπούς καθώς πάνω στο σημείο που το Florida έμοιαζε ικανό να πετύχει μία εντυπωσιακή ανατροπή, η σπουδαία μπασκετική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Troy Burke ήρθε για να… επαναφέρει την τάξη.

Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ κράτησε το Michigan μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας (64-44 στο 30') και το μόνο που απέμενε, πλέον, ήταν να γίνει γνωστή η τελική διαφορά της νίκης των "Wolverines".

Το τελικό +20 (79-59) της επικράτησής τους είναι πέρα ως πέρα δίκαιο αφού οι παίκτες του John Beilein κυριάρχησαν στο παρκέ και, με εξαίρεση κάποια μικρά κενά διαστήματα στην απόδοσή τους, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ελπίζουν πως θα πάρουν το εισιτήριο για το Final Four της Atlanta.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Nik Stauskas, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 22π. και 6/6 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Trey Burke (15π.-8ριμπ.-7ασ.) και Mitch McGary (11π.-9ριμπ.), την ίδια ώρα ο Kenny Boynton (13π.) ήταν ο μοναδικός παίκτης του Florida με διψήφιο αριθμό πόντων.

Αφιερωμένη στον Kevin Ware

Κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο κράτησε το ντέρμπι ανάμεσα σε Louisville και Duke, αφού στο δεύτερο μέρος οι "Cardinals" κυριάρχησαν και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη με 85-63.

Η ομάδα του Rick Pittino μπορεί να είδε τον Kevin Ware να αποχωρεί με φορείο από το 6'33'' πριν το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου μετά τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του στο πόδι, αλλά αυτό δεν την "λύγισε". Αντίθετα, την πείσμωσε ακόμα περισσότερο και έδωσε έξτρα κίνητρο στους συμπαίκτες του, οι οποίοι έβαλαν τα κλάματα μόλις είδαν το σμπαραλιασμένο πόδι του λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του, με τον έμπειρο προπονητή να τονίζει γλαφυρά μετά το τέλος του αγώνα πως "κερδίσαμε για τον Kevin"!

Louisville και Duke πήγαιναν, λοιπόν, χέρι χέρι στο παιχνίδι για 24 λεπτά αφού στη συνέχεια οι "Cardinals" "πάτησαν το γκάζι" με αποτέλεσμα να αποκτήσουν αέρα δεκαοκτώ πόντων (66-48) στο 33ο λεπτό και να βάλουν, ουσιαστικά, τέλος στην υπόθεση "νίκη".

Ο δρόμος προς την Atlanta δεν θα άνοιγε ποτέ, αν δεν ήταν εκεί (σε ακόμα ένα παιχνίδι) ο Russ Smith για να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Ο βραχύσωμος γκαρντ του Louisville σημείωσε 23π. και μαζί με τους Peyton Siva (16π.-4ασ.) και Gorgui Dieng (14π.-11ριμπ.) οδήγησαν τους "Cardinals" σε ένα ακόμα Final Four.

Στην αντίπερα όχθη, η μέτρια βραδιά του Seth Curry (12π.) στιγμάτισε τις προσπάθειες των "Blue Devils" να πάρουν τη νίκη αφού ο Mason Plumlee (17π.-12ριμπ.) ήταν απελπιστικά μόνος σε άμυνα και επίθεση.

Τα ζευγάρια του Final Four είναι τα εξής:
Michigan - Syracuse
Louisville - Wichita State

Keywords
Τυχαία Θέματα