Τι να τα κάνεις τα λεφτά!

Λεφτά, λεφτά, λεφτά! Και όμως όπως λένε και οι σοφοί τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και τα λεφτά δεν φτιάνουν ντε και καλά μεγάλες ομάδες όπως λένε και οι προπονητές. Και τα παραδείγματα είναι πολλά και μεγάλα και την φετινή σεζόν. Πέρυσι ήταν ο Ολυμπιακός που μείωσε το μπάτζετ του κατά 50% σχεδόν και τελικά τα πήρε όλα και έφυγε καβάλα στο άλογο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Φέτος ήδη έχουμε μεγάλα ονόματα που έχουν αποτύχει

παταγωδώς ήδη και ας ξόδεψαν περιουσίες ολόκληρες. Το μεγαλύτερο όλων η πανάκριβη Φενέρ με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη που αγγίζει τα 35 εκ σύμφωνα με πληροφορίες και όμως πήρε ένα κύπελλο στην πατρίδα της, αλλά είναι περίγελος βάση αξίας της σαν ρόστερ της Ευρωλίγκα και ειδικά στην 2η φάση που γνωρίζει την μια συντριβή μετά την άλλη. Η Φενέρ που πήρε μάλιστα το καλοκαίρι και καλό προπονητή (Πιανιτζάνι) σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν αλλά και πάλι δεν βρήκε γιατρειά και ας πήρε τον καλύτερο περσινό πλεί μέικερ (Μακάλεμπ) και επιθετικό ψηλό (Άντερσεν).

Συνεπώς δεν έκανε κακές επιλογές γιατί υπάρχει και το έχω λεφτά αλλά δεν τα αξιοποιώ σωστά στο παζάρι. Η Φενέρ έκανε επιλογές καλές αλλά ο προπονητής της πανικοβλήθηκε, δεν διαχειρίστηκε τα μεγάλα ονόματα, είχε λάθος επιλογές όπως να πάιζει 4αρι ο Μπατίστ αντί για σέντερ και δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει σαν ομάδα ή με πάθος.

Στα ίδια επίπεδα και το Μιλάνο που θεώρησε ότι με τον Σκαριόλο της εθνικής Ισπανίας που είναι στα καλά σχετικά ονόματα θα έβρισκε την άκρη μετά από χρόνια προσπαθειών για την διάκριση βασικά στο καμπιονάτο. Και όμως το Μιλάνο πέρυσι είχε και ΝΒΑερς, φέτος πήρε πάλι ότι καλύτερο υπήρχε, αλλά ποτέ δεν έγινε ομάδα, ποτέ δεν έπαιξε με πάθος, ποτέ δεν βρήκε χημεία και ποτέ δεν έγινε ομάδα. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν επί χρόνια ξοδευθεί πολλά εκατομμύρια και πλέον φέτος πήραν και καλούς σχετικά σαν ονόματα προπονητές, πάλι είχαμε το μεγάλο κάζο και τις μεγάλες αποτυχίες. Ποιός φταίει κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν πει. Κανείς δεν είναι σίγουρος.

Το βέβαιο είναι ότι οι ομάδες είχαν καλούς παίκτες και έμπειρους προπονητές αλλά δεν έγιναν ποτέ ομάδες. Ίσως τελικά να φταίει το γεγονός ότι οι περισσότεροι λένε πήραμε τα λεφτά μας γιατί να σκοτωθούμε στο παρκέ! Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι όσα λεφτά και να ξοδέψεις ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για τίποτα. Και υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα φέτος. Οι Λέικερς στο ΝΒΑ που πάντως εκεί έχουμε το Σάλαρι Καπ και έτσι δεν μετρά το ποιός έχει τα περισσότερα λεφτά αλλά ποιός μάνατζερ κάνει τις καλύτερες κινήσεις.

Και τι είδαμε εκεί; Ακόμα τρέχουν οι μεγάλοι Λέικερς, μεγάλο φαβορί μετά τις καλοκαιρινές μεταγραφές με τον καλύτερο πασέρ του ΝΒΑ (Νας), τον καλύτερο σκόρερ (Κόμπε), τον καλύτερο σέντερ (Χάουαρντ), ένα από τα καλύτερα 4αρια (Πάου Γκαζόλ) και μερικούς ακόμα καλούς και έμπειρους παίκτες. Αλλά ποιός έπαιζε άμυνα, πότε βρήκαν χημεία; Ακόμα ψάχνονται αλλά μπορεί αυτοί έστω και στο τέλος να κάνουν το μπαμ στα πλέι οφ. Η Μπάγερν στην μπουντεσλίγκα έχει το καλύτερο μπάτζετ βάση και αξίας στην Γερμανία, το ακριβότερο και τελικά άλλαξε τρεις προπονητές για να πει ότι κάτι προχωράει πλέον.

Η Ουνίξ Καζάν στην Ρωσία των Καϊμακόγλου και Βουγιούκα ομάδα 10εκ και βάλε έμεινε εκτός από νωρίς στο γιούροκαπ. Και φυσικά υπάρχουν και άλλα μικρότερα παραδείγματα που μας λένε και φέτος ότι τα λεφτά δεν φτιάνουν ντε και καλά μεγάλες ομάδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα