Το καμάρι της Κορινθίας

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου. Η διοίκηση του συλλόγου οργάνωσε μία μεγαλοπρεπή φιέστα -στο Δημοτικό γήπεδο μπάσκετ Κορίνθου- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΚ και την άνοδο της ομάδας στην Γ' Εθνική.

Δεν έλειπε κανείς από την υπέροχη γιορτή που διοργάνωσαν (αγώνα επίδειξης, βραβεύσεις, απονομή) οι άνθρωποι της ομάδας. Το "παρών" έδωσαν οι παίκτες του Απόλλωνα Πατρών (θα υπάρχει άμεση συνεργασία των δυο ομάδων), Νίκος Αργυρόπουλος, Βλάντο Πέτροβιτς και ο βοηθός προπονητή Κωνσταντίνος Ρακιντζής. Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος

Κορινθίων, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος έκανε την απονομή του κυπέλλου, καθώς και πλήθος φίλων της ομάδας για να χαρούν όλοι μαζί τη σημαντική στιγμή για το κορινθιακό μπάσκετ.

Ένα πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε η ομάδα του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου για πρώτη φορά στην ιστορία της, δίκαια και αήττητη (22/22 νίκες!). Ο Απόλλωνας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος έχοντας ένα εκπληκτικό ρόστερ, συνδυασμένο με παίκτες από εμπειρία, Κορίνθιους και όχι μόνο, όπως, ο Σταύρος Δανιήλ, ο Γιώργος Κατσαμάκης, ο Αλέξανδρος Γκαϊτάσοφ, ο Γιάννης Σταυρόπουλος και ο Βαγγέλης Λεβεντόπουλος. Ρόστερ που θα ζήλευαν ομάδες υψηλότερης κατηγορίας. Προπονητές της ομάδας, με μεγάλη εμπειρία και γνώστες του κορινθιακού μπάσκετ, ο Γιώργος Δημητριάδης και ο Δημήτρης Βλάσσης.

Η επόμενη χρονιά όμως, έχει περισσότερες απαιτήσεις και οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τους "θαλασσί"! Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, κ. Μεταξάς, μαζί με τον αντιπρόεδρο, κ. Γδύση και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Κόλλια και Παπαπετρόπουλου, έφεραν στο τιμόνι της ομάδας, τον Μάκη Γιατρά. Ένας προπονητής που γνωρίζει καλά την Γ' Εθνική, μιας και έχει εργαστεί με επιτυχία σε αρκετές ομάδες. Ο πολύπειρος Πατρινός προπονητής αποχώρησε τη φετινή χρονιά από τον πάγκο του Εσπέρου ΑΟΠΑ, θέλοντας με τους "θαλασσί", να πρωταγωνιστήσει στην παρθενική τους συμμετοχή στην Γ' Εθνική.

Η συμφωνία με τον Μάκη Γιατρά, ήταν μόνο η αρχή, μιας και με συνοπτικές διαδικασίες ο Απόλλωνας πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Θωνιάτη. Ένας έμπειρος φόργουορντ με εξαιρετική συνεργασία με τον προπονητή του (συνεργάστηκαν στον Έσπερο ΑΟΠΑ), που προσδίδει ακόμα περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας.

"Ο Απόλλωνας έδωσε αίγλη στο πρωτάθλημα"

Αν σε αυτές τις κινήσεις συνυπολογίσουμε και την παραμονή στην ομάδα, του αδιαμφισβήτητου σταρ του Απόλλωνα, Σταύρου Δανιήλ, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για ακόμα ένα χρόνο, τότε καταλαβαίνουμε την δίψα για διάκριση που έχει ο σύλλογος της Κορίνθου. Το basketblog.gr, μίλησε με τον ηγέτη του Απόλλωνα, κάνοντας μία ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, την προσαρμογή του στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

- Βλέποντας την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, εντυπωσιάζει το απόλυτο των νικών (22/22). Ήταν τόσο εύκολο τελικά;
"Ήταν εύκολο, διότι πραγματικά για το τοπικό επίπεδο είχαμε πολύ καλούς παίκτες. Ήμασταν όλοι σοβαροί από το ξεκίνημα της περιόδου και δεν αφήσαμε κανέναν να μας αμφισβητήσει".

- Οι συνθήκες που συνάντησες στην ομάδα ήταν ιδανικές;
"Εξαιρετικές συνθήκες. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες και κόσμος ήμασταν μια γροθιά και νομίζω πως αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στο να φτιαχτεί η ομάδα για την επόμενη χρονιά".

- Μετά από 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας (Απόλλων Πατρών, Μαρούσι, Δάφνη, ΟΦΗ), πως βίωσες την μετάβαση στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΚ;
"Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΚ είναι υποβαθμισμένο. Ο Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου, έδωσε μία άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα. Υπήρχε σοβαρότητα από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες και θεωρώ το δύσκολο δεν ήταν η ομάδα να ανέβει, αλλά από εδώ και πέρα. Η ομάδα να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και με δικά της παιδιά, εδώ από την περιοχή, να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μία εθνική κατηγορία".

- Πάντα στις ομάδες που είχες αγωνιστεί στο παρελθόν, το κύριο στοιχείο που σε χαρακτήριζε ήταν η μαχητικότητα. Φέτος, ήσουν πρώτος σκόρερ, ηγέτης, καθοδηγητής και προπονητής μέσα στο παρκέ.
"Το επίπεδο που έχω αγωνιστεί γενικά στην καριέρα μου, δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο που έπαιξα τώρα. Σίγουρα είχα μεγαλύτερη εμπειρία από όλα τα παιδιά και αυτό με βοήθησε. Η προσαρμογή ήταν λίγο δύσκολη, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται να κατέβεις τόσα σκαλοπάτια σε επίπεδο, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το άριστο κλίμα που επικρατούσε με όλα τα παιδιά. Πραγματικά ήμασταν μια καλή παρέα, με τους προπονητές και τη διοίκηση ήμασταν όλοι ένα και αυτό βοήθησε την ομάδα. Εγώ σαν στόχο δεν είχα την προσωπική διάκριση, αυτό που ήταν σημαντικό ήταν το απόλυτο νικών της ομάδας και να κάνει ένα βήμα η Κόρινθος ώστε να ανέβει σε μία εθνική κατηγορία".

- Μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται πως κάτι καλό γίνεται στην Κόρινθο.
"Νομίζω ότι γίνεται κάτι καλό, γιατί υπάρχουν παιδιά που είναι πραγματικά καλοί παίκτες για επίπεδο Γ' Εθνικής. Τυχαίνει να είμαστε όλοι μαζί παρέα και νομίζω ότι υπάρχει μία αφρόκρεμα παικτών της Κορινθίας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η έλευση τους νέου μας προπονητή, Μάκη Γιατρά, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, μιας και είναι γνώστης και πολύ έμπειρος. Επίσης η μεταγραφή του Γιάννη Θωνιάτη, ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο μας. Επίσης, ελπίζω οι επόμενες προσθήκες για την ομάδα μας να είναι με παιδιά από την Κόρινθο, γιατί έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει και ο δήμαρχος τον οποίο θέλουμε κοντά μας και ο κόσμος γενικότερα, που θα έρχεται να βλέπει τους φίλους του, τους συγγενείς του και θα βοηθάει πολύ την ομάδα. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να κινείται μία επαρχιακή ομάδα".

- Τα σχέδια σου για την επόμενη χρονιά;
"Η επόμενη χρονιά ίσως θα είναι η τελευταία στην καριέρα μου. Είναι όμορφο να σταματήσω, εδώ που ξεκίνησα. Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά και γενικότερα την ομάδα, τον τόπο μου, την Κόρινθο. Στόχος είναι να παραμείνω στο άθλημα και στον Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου, από άλλο πόστο (τεχνικού διευθυντή τμημάτων) και ευχαριστώ πολύ την ομάδα που ήδη μου το έχει προτείνει, αναγνωρίζοντας την προσφορά μου. Όλοι μαζί, διοίκηση, ο κόσμος και ο δήμαρχος της πόλης μας πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου".

- Λίγα λόγια και για τον αγαπημένο σου Απόλλων Πατρών.
"Ο Απόλλωνας είναι η πρώτη ομάδα που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα, μόλις έφυγα από την Κόρινθο και σίγουρα ήταν όμορφο που έκλεισα εκεί το προηγούμενο καλοκαίρι την πορεία μου. Πιστεύω πως βοήθησα και εγώ από την πλευρά μου και με την προσπάθεια μου, να επιστρέψει η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Νομίζω φέτος πως κάνει μια αξιοπρεπή πορεία. Είναι κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ ο Απόλλωνας. Μαζεύει πολύ κόσμο στο γήπεδο, υπάρχει φοβερή οργάνωση, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια με πολλά παιδιά από την Πάτρα. Έδειξε φέτος, πως κάνει σταθερά και σωστά βήματα για να είναι μέρος της ελίτ του ελληνικού μπάσκετ".

Η ομάδα:

Απόλλωνας (Δημητριάδης - Βλάσσης): Δανιήλ, Κατσαμάκης Γ., Γκαϊτάσοφ, Σταυρόπουλος, Λεβεντόπουλος, Τερζής, Οικονόμου, Παχούλας, Αδάμ, Παπαφίλης, Τριανταφύλλου, Κατσαμάκης Σ., Πέρας, Κουρούπης, Ανδρέου, Χήστου, Γδίζης, Καλύβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα