«Απελευθερώνονται 30 παιδιά, 8 μητέρες και 12 γυναίκες όμηροι της Χαμάς» λέει η Haaretz - Όλες οι πληροφορίες για τη συμφωνία

20:54 21/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Τριάντα παιδιά, 8 μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για έγκριση, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται ως όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας,

όπως και τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν από τους τρομοκράτες, όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να συζητηθεί η συμφωνία με τη Χαμάς ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι με αντάλλαγμα πολυήμερη κατάπαυση του πυρός και μια σειρά άλλων «υποχωρήσεων» από το Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα σήμερα (21.11.2023), η Jerusalem Post έκανε λόγο για απελευθέρωση 80 ομήρων από τη Χαμάς. Μέχρι στιγμής, καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα όπου η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ανθρώπους και το Ισραήλ άλλους 150.

Αισιόδοξος ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ κοντά» μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά, στο να επιστρέψουμε πολύ σύντομα ορισμένους από αυτούς τους ομήρους στα σπίτια τους. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί τίποτα δεν γίνεται μέχρι να γίνει», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

“We’re now very close, very close. You could bring some of the hostages home very soon. … But things are looking good.”

President Biden sounds an optimistic note on the potential for a deal around Hamas releasing 50 Israeli women and children held hostage. pic.twitter.com/9mx8UI2X1w

— The Recount (@therecount) November 21, 2023

«Όταν έχουμε περισσότερα να πούμε, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Haaretz, Jerusalem Post, Reuters και AFP / Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο «Απελευθερώνονται 30 παιδιά, 8 μητέρες και 12 γυναίκες όμηροι της Χαμάς» λέει η Haaretz - Όλες οι πληροφορίες για τη συμφωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απελευθερώνονται 30, Χαμάς, Haaretz,apeleftheronontai 30, chamas, Haaretz