Eurovision 2024 – EBU: Όσα αλλάζουν στον αποψινό τελικό μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η EBU μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, δεδομένου ότι αυτός έφερε μείωση των θέσεων εμφάνισης στον αποψινό (22:00, ΕΡΤ1) τελικό.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση

«Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της Ολλανδίας στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ισχύουν τα ακόλουθα: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5.

Τα

αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26.

Για παράδειγμα, εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην 9η θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη 10η θέση κατατάσσεται τώρα στην 9η θέση και θα λάβει 2 βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην 11η θέση είναι τώρα στη 10η θέση και λαμβάνει 1 βαθμό.

Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. Οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον Μεγάλο Τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5.

Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι 5.

Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5, οι ψήφοι του δεν θα μετρήσουν, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας».

Στη 12η θέση διαγωνίζεται η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Η Μαρίνα Σάττι στις χθεσινές πρόβες, στη μεσημεριανή και τη βραδινή είχε μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ της απομένει ακόμα μία πρόβα σήμερα το μεσημέρι πριν την εμφάνισή της στον μεγάλο τελικό.

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος απάντησε κιόλας πριν από λίγο στις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για τη στάση που είχε στη συνέντευξη Τύπου την ώρα που μιλούσε η ισραηλινή εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν λέγοντας ότι όλες αυτές τις μέρες που βρίσκεται εδώ και εκείνη και η ομάδα της έχουν προσφέρει χαρά και βρίσκονται εδώ μόνο για τη μουσική και με απολύτως μοναδικό στόχο να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στον αποψινό τελικό.

Αναφορικά με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας δήλωσε ότι λίγες ώρες πριν από τον τελικό είναι ακόμα σε εξέλιξη η έρευνα που διεξάγει η EBU για ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής πρόβας την Παρασκευή.

Οι πληροφορίες που έχουμε εμείς αναφέρουν πάντως ότι το περιστατικό αφορά μια διένεξη που είχε ο Ολλανδός τραγουδιστής με ένα μέλος της παραγωγής της Eurovision.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024 – Ζερόμ Καλούτα: «Έχουμε εξοικειωθεί, δεν θα είμαστε όπως στους ημιτελικούς» (Video)

Eurovision 2024 – Παπαρίζου: «Δεν θέλω να είναι πολιτική, αλλιώς πρέπει να βρισκόμαστε στις διαδηλώσεις»

Eurovision 2024: Αποκλείστηκε η Ολλανδία από τον τελικό της διοργάνωσης – Η ανακοίνωση της EBU

Keywords
Τυχαία Θέματα