ΕΥΠ: Δεν έδωσε διευκρινίσεις στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) βρίσκεται εδώ και μέρες η απάντηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί του αιτήματος για ενημέρωση αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η ΕΥΠ δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του

προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρέπεμψε την ολομέλεια της ΑΔΑΕ σε πληροφορίες που υπάρχουν αποτυπωμένες στη διάταξη άρσης απορρήτου στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ότι δηλαδή ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Πηγή με γνώση του θέματος διευκρίνισε στο ίδιο μέσο, ότι η ΕΥΠ δεν παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις, διατυπώνοντας την άποψη ότι η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερωθεί για περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε μεταξύ άλλων σε κίνδυνο τις σχέσεις της ΕΥΠ με ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού. Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, μάλιστα, η ΕΥΠ φέρεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, να επικαλείται και να παραπέμπει την ΑΔΑΕ σε παλαιότερες επιστολές προς την ΕΥΠ, που υπογράφει ο ίδιος ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Στο δημοσίευμα σημείωνεται πως η επιστολή της διοίκησης της ΕΥΠ στάλθηκε στην ΑΔΑΕ από την περασμένη Παρασκευή και πλέον αξιολογείται από τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής, με την επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Συγκάλυψη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του αιτήματος κλήσης της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας 

Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τη φωτογραφία με τους στοιβαγμένους ασθενείς στην εφημερία του «Γ. Γεννηματάς»

Παραλήρημα από υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Ανθέλληνες οι Συριζαίοι για τη συμφωνία των Πρεσπών»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΥΠ, ΑΔΑΕ, Ανδρουλάκη,efp, adae, androulaki