Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ στις δημοσκοπήσεις – Οι Πολιτείες «κλειδιά» που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Επτά πολιτείες των ΗΠΑ είναι πιθανό να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ μεταξύ του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο: Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Αυτές οι πολιτείες παραδοσιακά ταλαντεύονται μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών υποψηφίων και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό του ποιος υποψήφιος

θα κερδίσει το Εκλογικό Σώμα, τον φορέα που επιλέγει τους προέδρους των ΗΠΑ.

Δείτε τι δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις για το ποιος υποψήφιος προηγείται σε κάθε πολιτεία:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τραμπ καταγράφει μικρό προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν, ωστόσο φαίνεται πως καταγράφει καλές επιδόσεις σε κοινά τα οποία θεωρούνταν αφοσιωμένα στους Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ σημειώνει σημαντική βελτίωση μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και των μαύρων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 2020, με πολλούς ψηφοφόρους μεταξύ 18 και 29 ετών να λένε ότι θα υποστήριζαν τον πρώην πρόεδρο. Οι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι κατανεμήθηκαν επίσης σχεδόν ισομερώς, ενώ περίπου το 20% των μαύρων ψηφοφόρων στις έξι πολιτείες δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ.

Οι νέες δημοσκοπήσεις, που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα το πρωί, βρήκαν τον Τραμπ να προηγείται του Μπάιντεν μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων σε αντιπαράθεση σε Αριζόνα, Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν, Νεβάδα και Τζόρτζια, με όλα εκτός από τα δύο τελευταία αποτελέσματα εντός του περιθωρίου του λάθους. Ο Μπάιντεν προηγήθηκε οριακά μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στο Μίσιγκαν, επίσης εντός του περιθωρίου λάθους. Τα αποτελέσματα ανά πολιτεία σε αντιπαράθεση μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ήταν:

49-43 υπέρ του Τραμπ στην Αριζόνα

50-41 Τραμπ στη Γεωργία

51-38 Τραμπ στη Νεβάδα

48-45 Τραμπ στην Πενσυλβάνια

47-46 Τραμπ στο Ουισκόνσιν

47-46 υπέρ του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν

Μεταξύ όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν ηγήθηκε στο Ουισκόνσιν αλλά όχι στο Μίσιγκαν.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έμοιαζαν σε μεγάλο βαθμό με προηγούμενες δημοσκοπήσεις των Times-Siena και δείχνουν πως μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία του Μπάιντεν στις εν λόγω πολιτείες και η έναρξη της ποινικής δίκης του Τραμπ στη Νέα Υόρκη — μπορεί να μην είχε σημαντική επίδραση στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, ο δημοσκόπος του Μπάιντεν, Τζεφ Γκάριν, είπε ότι η εξαγωγή συμπερασμάτων από μια δημοσκόπηση ήταν «λάθος», υποδεικνύοντας άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο νυν πρόεδρος είτε ανεβαίνει, είτε ότι κερδίζει.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις εκλογές και δεν έχουν αποδασίσει — μια δυναμική που αντικατοπτρίζεται και στη σημερινή δημοσκόπηση. Αυτοί οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν αυτές τις εκλογές και μόνο η εκστρατεία του Μπάιντεν κάνει τη δουλειά για να τους κερδίσει», είπε ο ίδιος.

Ένα αισιόδοξο σημείο για τους Δημοκρατικούς στις δημοσκοπήσεις ήταν τα αποτελέσματα σε επίπεδο Γερουσίας. Σε τέσσερις πολιτείες με κούρσες για τη Γερουσία – Νεβάδα, Αριζόνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν – οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι διατήρησαν προβάδισμα έναντι των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων τους, αν και όλες εκτός από το Ουισκόνσιν ήταν εντός του περιθωρίου λάθους.

Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα σχεδόν 4.100 ψηφοφόρων από τις 28 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου. Το περιθώριο σφάλματος για κάθε πολιτεία κυμαινόταν από συν ή πλην 3,6 έως 4,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Κολούμπια: Φοιτήτριες παρέλαβαν τα πτυχία τους με χειροπέδες – Διαμαρτύρονται για τις συλλήψεις μετά τις κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Ολλανδία: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέλαβαν πανεπιστημιακά κτίρια – «Εκκαθάριση» από την αστυνομία

Bloomberg: Τι σημαίνει η αντικατάσταση του Σοϊγκού από τον τεχνοκράτη Αντρέι Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές ΗΠΑ, Προβάδισμα Τραμπ, Πολιτείες,ekloges ipa, provadisma trab, politeies