Εmail-gate: «Η Κεραμέως μίλησε αλλά δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» – 4 ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου αναφέρθηκε η τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως που επιτίθεται κατά της αντιπολίτευσης.

Η κυρία Κεραμέως θολώνει τα νερά, εστιάζοντας σε μια «φερόμενη» διάρρηξη στο ΥΠΕΣ, αλλά αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουν τεθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τονίζει η κ. Πούλου.

 «Η υπουργός μίλησε! Αλλά, εξακολουθεί να μην απαντά στα δέκα κρίσιμα ερωτήματα που

της έχουμε θέσει από τις 29 Απριλίου. Και ενώ υποβαθμίζει το μείζον θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, με τη σιγή της και την απουσία της από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, είναι λαλίστατη για ένα θέμα που εμείς εξ αρχής δηλώσαμε ότι περιμένουμε εξηγήσεις και το σχετικό πόρισμα της ΕΛΑΣ».

Και συνεχίζει, αναφέροντας πως «η κυρία υπουργός θολώνει τα νερά, εστιάζοντας σε μια «φερόμενη» διάρρηξη στο ΥΠΕΣ, αλλά αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να απαντήσει στα εξής:

Την αποδεδειγμένη διαρροή και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας του ΥΠΕΣ με το κόμμα της ΝΔ.Ποιος διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή, τέσσερις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Παραδείγματος χάρη, έχει παραλάβει η πενταμελής επιτροπή παραλαβής τα παραδοτέα των συμβάσεων μεταξύ της SingularLogic και του ΥΠΕΣ;Με βάση ποια στοιχεία έγιναν τελευταία ανακατατάξεις σε διευθύνσεις του ΥΠΕΣ, με αναπλήρωση από «γαλάζια» στελέχη; Είναι αποτέλεσμα ΕΔΕ ή κάποιου πορίσματος που εμείς αγνοούμε;Θα προσφύγει κατά της ΝΔ που αποδεδειγμένα παραβίασε και διέρρευσε προσωπικά δεδομένα πολιτών, προκαλώντας δυνητικά βλάβη πολλών εκατομμυρίων λόγω αποζημιώσεων, ως αρμόδια υπουργός, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα  του Ελληνικού Δημοσίου;»

«Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία η υπουργός κωφεύει. Θα συνεχίσουμε να τα θέτουμε, μέχρι να απαντηθούν, περιμένοντας ταυτόχρονα το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» υπογραμμίζει η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η Νίκη Κεραμέως και το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του, εγκαλεί την αντιπολίτευση και «υποβαθμίζει το μείζον θέμα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, με τη σιγή της και την απουσία της από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο».

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση για εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Δεν αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο Κασσελάκης κάνει μόδα τον ΣΥΡΙΖΑ – Η ενθουσιώδης υποδοχή στην Κομοτηνή, τι του απάντησαν οι νέοι όταν τους ρώτησε τι ψηφίζουν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εmail-gate, Η Κεραμέως, – 4, ΣΥΡΙΖΑ,email-gate, i kerameos, – 4, syriza